MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

lördag 10 september 2016

Skandal på skandal - hög tid för fungerande rapporteringsplikt på kommunens skolor och förskolor!


Skandalerna hopar sig kring utbildningsförvaltningen i Borgholm.
Skandalomsusat
Närbild

Skandalen som avslöjats av Ölandsbladet i veckan kommer nämligen inte ensam. I dagens nummer av kalmartidningarna står att läsa om en ännu en skandal inom samma förvaltnings verksamhetsområde - där utbildningsnämnden ytterst är ansvarig. 
Ännu en skandal - läst i kalmartidningarna idag
En elev på en skola i vår kommun har således under flera års tid blivit slagen, sparkad och till och med pissad på av andra elever. Han har fått rep bundet om sin hals och nu senast en upphettad matkniv upptryckt mot halsen. 
Vårdnadshavaren har haft åtskilliga samtal med skolan om den återkommande mobbningen men tydligen utan annan respons än att rektorn vid något tillfälle sagt att "vi jobbar med detta".  
Till slut har vårdnadshavaren vänt sig till Skolinspektionens barn- och elevombud (Beo) som skyndsamt satt igång en utredning och nu plötsligt arbetar en kurator på skolan med att - som det så fint heter - "stärka det positiva klimatet i gruppen" (den grupp inom vilket mobbningen har pågått). Hur i helsicke kan man kalla det för "positivt klimat" (???) kan man verkligen undra! Ska inte plågoandarna plockas bort och flyttas någon annanstans?Det ska också införas rutiner för personalen för rapportering av kränkningar. 
Med tanke på vad Ölandsbladet har avslöjat om kränkningar på en förskola i vår kommun, så bör rapporteringsplikt finnas både när det gäller barn som blir kränkta av andra barn och när det är barn som kränks av vuxen personal! 
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar