TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 23 september 2016

Mycket givande om offentlig upphandling

Avsevärt mer givande än att sitta och filma socialnämndens långtråkiga möte blev det direkt efter när jag var med på en branschdag, dit kommunen bjudit in företagare, där jag fick lyssna på en verkligt intressant framställning av synnerligen kunniga  Ellen Hausel Heldahl vid Svenskt Näringsliv (som tidigare varit anställd hos Sveriges Kommuner och Landsting) som handlade om offentlig upphandling, och om hur kommuner kan och bör göra om de på något vis vill gynna de egna företagarna i konkurrensen och hur våra företagare å sin sida bör göra för kunna vara med i leken och vinna upphandlingarna. 
För kommunens del får jag hoppas att närvarande tjänstemän och politiker lyssnade dj-t noga, för här finns mycket som man missat att göra i samband med upphandlingarna i alldeles för många år!!!
Ilko blev så glad att han köpte denna teckning av mig och skänkte till föredragshållaren. Som för övrigt kände igen mig från Almedalsveckan.

Det viktigaste av vad hon hade att säga fastnade kanske inte riktigt i pratbubblorna på teckningen - där kunde jag ha varit mer "på tårna" - men det kommer jag att återkomma till!
Pratbubblan längst ner till höger tillhör en minst sagt uppgiven företagare i Borgholm. 

2 kommentarer:

 1. Lustigt nog diskuterade vi i vår grupp just den här frågan vid sockenmötet i Köpingsvik sist. Att kontakta de lokala företagarna INNAN man skriver förfrågningsunderlag inför en upphandling är en mycket bra idé.

  SvaraRadera
 2. Hej Karin!

  Där låg ni perfekt i tid :-)
  och jag minns er redogörelse i måndags.
  Kan inte annat än hålla med!

  SvaraRadera