MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

torsdag 29 september 2016

Möte hos utbildningsnämnden - vad vågar nämnden göra om Bylund är med vid bordet?

Några timmar innan skördefestinvigningen igår var jag och lyssnade - och filmade med direktsändning - på utbildningsnämndens sammanträde. Det gick ju bara inte att missa! Det var det deras första sammanträde efter Ölandsbladets allvarliga avslöjanden om utbildningschefen Lars Bylunds märkliga polisanmälan och agerande bakom ryggen på nämnden samt ordförandens avhopp. 
Att mötet skulle vara öppet var utannonserat i förväg, men hur skulle det bli nu? När jag kom dit - i god tid - möttes jag av en stängd dörr med nämnden församlad bakom och detta innan den utsatta tiden för mötets början! Se och hör här!
Sedan öppnades dock dörren och ledamöterna strömmade ut och jag kunde konstatera att någon tjänsteman (typ Bylund) inte hade varit med därinne och att det var förste vice ordföranden Jeanette Thygesen (Framtid Öland)som hade suttit på ordförandeplatsen.
Därefter - när alla var återsamlade där inne - och även Bylund och andra tjänstemän var där började det öppna mötet som det går att se och höra i sin helhet eftersom jag var där med min mobilkamera och filmade med endast två små väldigt korta oavsiktliga avbrott! 
Del I, 1 timme och 48 minuter (huvuddelen av mötet inklusive kaffepaus)  
Del II13 ½ minut (lite mot slutet av den öppna delen 
Del III, 5 ½ minut (det allra sista av det öppna mötet fram till att dörren stängdes)
Märkligt nog nämndes det inget om den senaste tidens händelser vare sig av ledamöter eller av Bylund och detta tassande kring het gröt fortsatte även efter kaffepausen. Mot slutet var det dock några ledamöter som uttryckte att dom ville ha bättre information, däribland Lennart Johansson (c) och Sofie Jakobsson (kd). Den sistnämnda uttryckte att man inte skulle behöva få informationen först genom tidningarna om sådant som nämnden har gemensamt ansvar för.
Längre än så närmade man sig inte pudelns kärna förrän det blev dags för den officiella slutna delen av mötet som i dagordningen är den stående punkten "Information från verksamheten". Denna för allmänheten nog så intressanta intressanta information borde inte få behandlas bakom lyckta dörrar mer än i samband med känsliga personuppgifter av privat natur. Kunde inte låta bli att påpeka allmänintresset samtidigt som jag ifrågasatte att Bylund skulle få stanna kvar, när hans agerande rimligen borde diskuteras, för nu behövdes det beslut. Efterlyste lite "stake" hos nämnden innan jag var tvungen att lämna rummet.
Vad vågar nämnden göra om Bylund är med vid bordet? 
Kommentera gärna!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar