Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 4 september 2016

Utbildningsnämnden har börjat stänga dörren - varför så ljusskygga?

Det verkar som om utbildningsnämnden inte vill stå för vad dom håller på med. Eller om det är utbildningschefen Lars "Mr Mer" Bylund som vill mörklägga. I alla fall var det nu i veckan andra gången på rad som utbildningsnämnden hade helstängt om sitt sammanträde. Förra gången var i juni - innan sommaruppehållet. 
Då skulle medarbetarenkäten diskuteras och det var nog väldigt känsligt. Det har ju bland annat framkommit att enkäten avslöjar ett stort missnöje bland kommunens rektorer med deras chef.
Den här gången skulle Runstens skola diskuteras med anledning av ett medborgarförslag om att återupprätta skolan efter fiaskot med nedläggning. Den diskussionen tycks uppenbarligen inte heller tåla dagens ljus. 
Nästa gång som utbildningsnämnden ska ha sammanträde blir den 28 september. Sker även detta bakom slutna dörrar blir det tredje gången gillt. Då står det klart att utbildningsnämnden vill hemlighålla vad dom sysslar med. 
Vad blev det då isåfall av den nya öppenhet som det skröts så mycket om i samband med att det kom nya kvastar till makten i kommunen efter valet för två år sedan? 
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar