Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 22 september 2016

Sammanslagna sockenmöten eller ett sockenmöte i varje socken?

Kan inte låta bli en liten reflektion så här efter dom två första sockenträffarna. 
I beredningsgruppen hade vi nämligen i våras en diskussion om hur många sockenträffar vi skulle ha.
Kommunfullmäktige hade bestämt att vi skulle minst fyra, varav en för Köping-Egby, en för Gärdslösa-Bredsättra, en för Långlöt-Runsten och en för Högsrum - Räpplinge. 
Någon eller några i gruppen tyckte dock att det blev väl många och att man ytterligare kunde slå ihop några av dom här. Nu blev det lyckligtvis inte så, eftersom kommunfullmäktiges direktiv var mycket tydligt på den punkten. Istället bestämde gruppen sig för att - förutom dessa fyra sockenträffar - även ha ett liknande möte i Borgholm och ett i Löttorp. 
Jag hade gärna sett ett sockenmöte i varje socken och så borde det nog ha varit. 
På den första sockenträffen - i måndags i Köpingsvik - kom det nämligen i stort sett bara Köpingsbor och någon från Borgholm. Kanske var avståndet på 7 km en anledning till att Egbyborna stannade hemma. 
På den andra sockenträffen - i Gärdslösa igår kväll - var det i stort sett bara Gärdslösabor som kom. Endast två kom dit från Bredsättra. - Hade mötet hållits i sockenstugan i Bredsättra hade det säkert kommit lika många intresserade som det kom nu, fast istället bredsättrabor, trodde en av dem. 
Något att tänka på för eventuella sockenträffar i framtiden. 
Nästa sockenträff blir på Rungården i Runsten - måndag den 3 oktober. Det ska bli spännande att se hur många Långlötsbor som hittar sig dit. Och om några Räpplingebor dyker upp på sockenträffen i Högsrum två dagar senare.
Det ska tilläggas att det annars var en lyckad kväll igår, precis som i måndags, där vi fick veta ett och annat om hur kommunmedborgarna tycker och tänker att det borde vara. 
Skriv gärna en kommentar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar