Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 7 oktober 2016

Ebberöds bank av dagens modell Borgholm

Migrationsverkets skuld till lilla Borgholms kommun har passerat all anständighets gräns och har snart överstigit 60 miljoner - om den inte redan har gjort det - och kommunens företrädare verkar inte göra något åt saken. 
Migrationsverket har skulder till många andra kommuner, men den obetalda skulden till Borgholms kommun är i rekordklass. Kommunen borde för länge sedan ha gått till indrivning och krävt dröjsmålsränta.  
Kommunmedborgare kan bli både polisanmälda och dragna inför kronofogden av kommunens "tjänstemän", men när ett statligt verk som i andra sammanhang verkar ha obegränsat med medel struntar i att betala sina skulder till kommunen, så låter kommunens företrädare det bero. Till råga på eländet litar dom på sina avtal med Migrationsverket och är till och med beredd att ingå nya. Borgholms stadshus verkar ha blivit dagens modell av Ebberöds bank när Migrationsverket får låna 60 miljoner kronor av kommunen mot noll procents ränta och tydligen inga amorteringskrav, pengar som kunde ha använts betydligt bättre till gagn för kommunens invånare, förbättring av äldreomsorgen, skolorna etc.
Skäms faktiskt över denna kommunala handfallenhet. 
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar