God fortsättning på det nya året 2018!

Flaggar för
Årets första KOMMUNSTYRELSEMÖTE i Stadshuset i Borgholm (KS-rummet) tisdag den 23/1 kl 13. Helt öppet för allmänheten att närvara. Ärendelista. Börjar dock med visning av nya socialkontoret i kvarteret Höken (f d "Skattehuset") med samling utanför entrén på Östra Kyrkogatan 31 kl 12.30.
Själva mötet kan även följas direktsänt hemma vid datorn om man klickar HÄR när det är igång!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 7 oktober 2016

Ebberöds bank av dagens modell Borgholm

Migrationsverkets skuld till lilla Borgholms kommun har passerat all anständighets gräns och har snart överstigit 60 miljoner - om den inte redan har gjort det - och kommunens företrädare verkar inte göra något åt saken. 
Migrationsverket har skulder till många andra kommuner, men den obetalda skulden till Borgholms kommun är i rekordklass. Kommunen borde för länge sedan ha gått till indrivning och krävt dröjsmålsränta.  
Kommunmedborgare kan bli både polisanmälda och dragna inför kronofogden av kommunens "tjänstemän", men när ett statligt verk som i andra sammanhang verkar ha obegränsat med medel struntar i att betala sina skulder till kommunen, så låter kommunens företrädare det bero. Till råga på eländet litar dom på sina avtal med Migrationsverket och är till och med beredd att ingå nya. Borgholms stadshus verkar ha blivit dagens modell av Ebberöds bank när Migrationsverket får låna 60 miljoner kronor av kommunen mot noll procents ränta och tydligen inga amorteringskrav, pengar som kunde ha använts betydligt bättre till gagn för kommunens invånare, förbättring av äldreomsorgen, skolorna etc.
Skäms faktiskt över denna kommunala handfallenhet. 
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar