MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

lördag 8 oktober 2016

Inte gjort över en dag

Får kanske rätta mig lite. Jag skrev igår att FN (Förenta Nationerna) "fick" en ny generalsekreterare dagen innan. 
António Guterres har dock varken utsetts eller tillträtt ännu. 
Vad som hände i förrgår att han blev föreslagen av FN:s säkerhetsråd som ny generalsekreterare för FN när nuvarande generalsekreteraren Ban Ki-moons mandatperiod löper ut vid årsskiftet. Sedan är det generalförsamlingens sak att utse generalsekreterare. 
Å andra sidan är knappast troligt att generalförsamlingen utser någon annan än den som säkerhetsrådet har föreslagit. Eller att den skulle välja om den tämligen misslyckade Ban Ki-moon för ytterligare en ny period. Det är med FN lite som med Borgholms kommun. Formellt är det generalförsamlingen / kommunfullmäktige som bestämmer. Men i praktiken är det säkerhetsrådet / kommunstyrelsen. 
Att rädda världen är inte gjort över en dag - i synnerhet inte som vi redan har startat en klimatförstöring för generationer framöver. Lika lite kan FN få en fungerande ledare direkt på dagen. Även om det kanske skulle behövas. 
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar