MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

lördag 1 oktober 2016

Ett litet fredagssammandrag

Igår var det skördefestfredag med diverse nedslag. Här är ett litet sammandrag:
  • OstmässanDrottning Victorias vilohem och Fårets dag i slottsruinen skulle ha förorsakat trafikkaos i Kungsgårdsbacken om inte trafikvakter funnits på plats. Från den tillfälliga parkeringen vid Kungsladugården lotsades besökarbilar som skulle vidare att köra runt ladugården och via Rosenfområdet tillbaka till Väg 136, vilket räddade situationen.  
  • Himmelsberga var det Skördefesten till ära fri entré överallt och kommer så förbli över hela helgen. I konsthallen ställde inte mindre än 90 ölandsanknutna konstnärer ut med två verk var och ännu var det inte så många röda pluppar. På vägen dit var Äpplerum en naturlig anhalt att stanna till vid. 
Naturlig anhalt
Vid Himmelsberga
Närbild
  • Gjorde ett spontant nedslag i Övra Sandby - en vacker by med många kringbyggda gårdar som hamnat lite vid sidan av genom en ny vägdragning någon gång för längesedan på nittonhundratalet. Rolig och vacker konst samt loppis även här. 
Skördefest Övra Sandby
  • På vägen till obligatoriska Kårehamn blev det mellanspel i Löt, där det strax intill kyrkan serverades kaninburgare som fick bra betyg.  
Obligatoriskt
  • Borgholm bjöd på vacker solnedgång, men vad i helsike nu? Husbilar har vi vant oss vid och finns snart sagt över hela Öland när vi har skördefest, men när dom börjar ställa upp sig i Bäckmanska parken måste man reagera. Då har det gått över en gräns!
Vacker solnedgång

Passerad gräns
Fredagskvällens konstnatt fick i år klara sig utan mig. Blev väl lite bränd härom året, då det under en "konstnatt" var i det närmaste helt öde längs hela Östra landsvägen från Ottenby och uppåt.
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar