MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 7 oktober 2016

En värdig fredspristagare och en generalsekreterare för FN som inger hopp

Förlåt mig, Juan Manuel Santos! Nu vet jag vad du heter. Och jag vet lite mer om vad du har gjort, så det fanns ingen anledning för mig att vara ironisk för en stund sedan. Men jag retade mig lite på att när Norska Nobelkommitténs ordförande Kaci Kullman Five inför TV-kamerorna skulle tala om vem priset hade gått till så pratade hon varken norska eller svenska, så jag begrep inte vad hon sa och det tog ett par minuter för mig att klura fram att Nobels Fredspris hade gått till presidenten för Colombia.
Ditt initiativ till att - efter mer än femtio år inbördeskrig - skapa fred i ditt land Colombia och din ambition att ägna resten åt din tid som president åt samma sak är väl värt detta fredspris!
Glädjande i fredssammanhang är också att vi igår äntligen fick en kompetent generalsekreterare för FN - António Guterres (f d premärminister i Portugal) - som förhoppningsvis kan göra FN till vad det borde och kunna sätta världens stridisar på plats! 
Vår egen f d riksrevisor och FN-granskare Inga-Britt Ahlenius har uttalat sig i mycket positiva och hoppfulla ordalag om António Guterres och hennes omdöme är inte att tvivla på.
Guterres - portugisisk ny
generalsekreterare för FN
Santos - colombiansk
fredspristagare
Ahlenius - omdömesgill
 och väl insatt
Kullman Five - pratar engelska 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar