MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 28 oktober 2016

Givande debattkväll om skolan - men halva inbjudna politikerpanelen kom aldrig!

Igår var jag på en givande debattkväll med Lärarförbundet i Folkets hus, dit företrädare för de olika partierna i kommunfullmäktige hade inbjudits att vara med i en debattpanel och diskutera skol-och förskolefrågor, lärarlöner m m.

Fem av dom inbjudna var på plats, förutom jag själv för nya Ölandspartiet så var det Ilko Corkovic (S), Stig Bertilsson (C), Marcel van Luijn (M) och Sofie Jakobsson (KD), för övrigt den enda av oss med plats i utbildningsnämnden.
 
Uteblev utan förklaring - och utan att skicka någon ersättare - gjorde dom inbjudna företrädarna för Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Framtid Öland. Kanske hade dom tröttnat på väljarna överlag så här långt efter senaste valet eller räknar dom inte med att några lärare bland sina väljare. Eller kanske dom tycker dom att skolfrågorna är ointressanta? 
Har lite svårt att svälja att ett parti som kallar sig "Framtid Öland" kan strunta i både skolan och lärarna på det viset. Utan skola ingen framtid och utan lärare ingen skola, så enkelt är det!
Själv var inbokad för något annat den kvällen mårten insåg snabbt att jag fick lov att göra en omprioritering. 
Var visserligen lite tveksam till det ursprungliga upplägget med tio personer i panelen och hela debatten begränsad till en timme. Nu blev det ju lite mer tid till var och en i panelen i och med att halva panelen aldrig kom. Dessutom förlängdes debatten med en ytterligare timme och lärarna som var där var riktigt på hugget, både med frågor, info och synpunkter. Så kvällen blev faktiskt väldigt givande för oss i panelen som var där - där hoppas och tror jag att jag kan tala för oss alla .  - och vi fick oss till livs en hel del nyttiga och viktiga kunskaper om skolans värld i vår kommun. Lärare är duktiga på att förklara så att man förstår, det är ju en del av deras jobb!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar