UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

måndag 24 oktober 2016

Vill stänga dörrarna för insyn i en kommun som ska präglas av öppenhet!

Läste med stor förvåning i lördagens Ölandsblad att utbildningsnämndens arbetsutskott bestående av ordinarie utskottsledamoten Björn Andréen (M) och suppleanten Lars-Göran Andersson (S) - efter att ordföranden hoppat av och medan vice ordföranden var på ferie nere vid Medelhavet och bara två dagar efter att Lars Bylund fråntagits sin tjänst som utbildningschef kommit sig för att föreslå utbildningsnämnden att fortsättningsvis stänga dörrarna för insyn till nämndens möten. 
Detta i en kommun där kommunfullmäktige så sent som i januari i år beslutade att anta som mål att kommunen ska  
präglas av demokrati, medborgarinflytande och öppenhet
Utropstecken! 
Om de båda herrarna får igenom detta förslag i nämnden torde Borgholms kommun åter hamna vid skampålen som den gången som kommunfullmäktiges dåvarande ordförande Jan Erici (M) försökte stoppa filminspelningar i kommunfullmäktige. 
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar