God fortsättning på det nya året 2018!

Flaggar för
Årets första KOMMUNSTYRELSEMÖTE i Stadshuset i Borgholm (KS-rummet) tisdag den 23/1 kl 13. Helt öppet för allmänheten att närvara. Ärendelista. Börjar dock med visning av nya socialkontoret i kvarteret Höken (f d "Skattehuset") med samling utanför entrén på Östra Kyrkogatan 31 kl 12.30.
Själva mötet kan även följas direktsänt hemma vid datorn om man klickar HÄR när det är igång!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

söndag 9 oktober 2016

Lyckat på Gamla Borgholms-Biografen

Man kan känna sig bortskämd som har kulturen så nära inpå sig. Att bo i samma kvarter som Gamla Borgholms-Biografen. Och ha tillgång till kulturen bara några steg ifrån när det är busväder utanför knutarna, som  igår.
Var således igårkväll och såg Kalmar Riksteaterns föreställning av Waitz Varieté i just den gamla ärevördiga biografsalongen vid Södra Långgatan i Borgholm, som ju tillsammans med galleriet intill numera fungerar som stadens kulturhus, om än i privat regi. 
Glädjande att det var i det närmaste fullsatt i salongen, en förutsättning för teaterföreställningar i Borgholm är nämligen att borgholmsborna verkligen går dit när tillfälle bjuds istället för att sitta hemma i soffan. 
Denna föreställning hade aldrig kunnat göra sig på Folkan, ty där saknas den intimitet som Borgholms-Biografen har. Bara det här med ensemblens storslagna entré rätt ner genom salongen spelande på bastuba och andra instrument! Det hade ju inte funkat utan mittgång!  
Arrangemanget med sin speciella musik var alltigenom hellyckat med svenska nyskapade texter och blev inte sämre av att Tom Waits förflyttats från Amerika till småländska Alsjöholm med Nybro och Öland strax inpå. 
Tillfälle till repris? 
Alltigenom lyckat
Kommentera gärna! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar