MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 18 oktober 2016

I USA duger en vice att bli president men i Borgholm inte ens att bli nämndordförande!

Ännu mindre tycks viceordförandena vid våra kommunala nämnder duga att träda till när en ordförande av någon anledning faller ifrån, vilket egentligen vore det mest ändamålsenliga.
I USA brukar man säga att vicepresidenten lever ett hjärtslag från Vita huset. Det var inget tvivel om vem som skulle ta över när president John F Kennedy blev skjuten till döds i Dallas en gång för länge sedan. Det blev givetvis vicepresidenten Lyndon B Johnsson som fick den uppgiften.
När statsminister Olof Palme mördades på öppen gata i Stockholm en vinternatt för trettio år sedan blev vice statsministern Ingvar Carlsson per automatik ny statsminister trots att han inte det minsta var beredd på den uppgiften.
Men så är det inte i världsmetropolen Borgholm. Ikke sa Nicke! Här har vi våra egna regler. 
Här duger det inte med att förste vice ordföranden tar över när en ordförande hoppar av, och denna vice ordförande är villig att ta på sig uppgiften. I kommunalrådets sosseröda ögon duger vederbörande inte, eftersom hon inte är sossa. Istället vaskar kommunalrådet Ilko Corkovic (s) fram en gammal s-märkt relik från den tidigare utbildningsnämnden som varit delaktig i ett antal olyckliga beslut under det tidigare styret. Och han skulle nu lanseras till varje pris. 
Priset blev en sluten votering i kommunfullmäktige igår om ordförandeposten till utbildningsnämnden som slutade med 18 -15 till gamle Lennart Anderssons (s) knappa favör. Två av kommunfullmäktiges 35 ledamöäter hade röstat blankt.
Femton av rösterna hade gått till nämndens förste viceordförande JeanetteThygesen (Framtid Öland) - som Ilko inte ville ha - trots att ingen ens hade föreslagit hennes namn.
Jag tycker synd om gamle Lennart A som hade lämnat politiken men nu hamnar mitt i den här stinkande soppan. Men han hade ju faktiskt kunnat tacka nej.
Så som Jeanette Thygesen i ett sent skede blev tvingad till av sitt eget parti Framtid Öland, som numera är ledbandsparti till Ilko. Hade Framtid Öland istället valt att stötta sin partikamrat, så hade istället hon blivit vald till ordförande. Med klar majoritet dessutom. Men se det vågade dom inte! Så nu nu blev det som det blev. Synnerligen olyckligt.
Tycker faktiskt inte att någon som under så många år har gått i Lars Bylunds strama tyglar kan vara lämpad att leda utbildningsnämndens välbehövliga nystart! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar