MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

lördag 22 oktober 2016

Samma kvällsmål på stadens äldreboende som för ledamöterna i kommunfullmäktige - eller vice versa?

För en tid sedan läste jag i en kalmartidning om en motion från en partist av något slag i Kalmar kommunfullmäktige som föreslog att maten som serveras ledamöterna i kommunfullmäktige skulle bytas ut mot samma mat som serveras vid Kalmars äldreboenden. Utmärkt idé tänkte jag, då kunde kanske dom gamla på "hemmen" få något riktigt aptitretande åtminstone en dag i månaden. Allt är inte skit som kommer från Kalmar utan tanken skulle kunna prövas även här. 
Kruxet var att i kommunfullmäktige i Borgholm serveras ledamöterna inte något "mat" i vedertagen bemärkelse utan endast smörgåsar och kaffebröd. Smörgåsar låter inte så märkvärdigt - så det kunde ju vara bäddat för missförstånd - men dom heliga smörgåsarna på kommunfullmäktige går inte av för hackor och på var och en dessa smörgåsar tronar flera olika sorters pålägg. Det vore väl lycka om dom gamla på hemmen kunde få sina enkla kvällsmackor utbytta mot kommunfullmäktiges aptitretande "smörrebröd"! Med lite goda kakor till! 
Så hur som helst blev det att jag skrev och lämnad in följande motion:  
  
Motion till kommunfullmäktige i Borgholms kommun
 

När kommunfullmäktige häromåret beslutade införa arvoden åt sig själva för sina fullmäktigeaftnar – utöver den generösa reseersättningen – så trodde man väl att nu hade dom väl råd att betala för en smörgås själva ifall dom ville ha någon, men icke sa nicke!

Minst lika lyxiga mackor som tidigare med allehanda goda pålägg samt något bakverk står alltjämt och väntar alldeles gratis tillsammans med kaffet vid kommunfullmäktiges fikaraster.

Inser att det är som att svära i kyrkan att i självaste kommunfullmäktige ifrågasätta nödvändigheten av De Heliga Smörgåsarna, men tycker ändå att vi bör kunna sänka ribban lite beträffande förtäringen efter att sammanträdesarvodet har införts.

Inspirerad av ett bra uppslag från Kalmar och med risk för - eller chans till - kvalitetshöjning på kvällsmålen vid Strömgården och Ekbacka, åtminstone en måndag i månaden, så vill jag därför föreslå att nuvarande traktering vid kommunfullmäktiges möten byts ut mot samma mat som serveras som kvällsmål vid våra äldreboenden i Borgholm och Köpingsvik.

Jag föreslår således

att

kommunfullmäktige beslutar att kommunfullmäktiges hittillsvarande traktering i samband med kaffet snarast byts ut mot samma mat som den som serveras som den dagens kvällsmål vid våra äldreboenden i Borgholm och Köpingsvik.

 Borgholm den 23 september i nådens år 2016

Per Lublin (nya Öp)
      

Och nu denna välsignade måndagskväll i Stadshuset skulle motionen få en första presentation för ledamöterna innan den vandrar vidare i det kommunala valsverket för att "beredas" och slutligen återkomma för beslut. Den fanns med i handlingarna och så här i första vändan bemöttes den vare sig av applåder eller jubelrop eller minsta lilla instämmande från någon av kommunfullmäktigeledamöterna. Fast mer av suckar och att ledamöterna skruvade på sig i bänkarna. Ni kan ju se och höra här! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar