UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

tisdag 4 oktober 2016

Över medborgarnas huvuden

De kommunala beslut som berört Runstensbygden på senare år har tagits över huvudena på medborgarna där. 
Gott och väl att skolan räddades kvar i kommunens ägo - tack vare envist överklagande - och nu kan komma välbehövligt till användning som förskola. 
Men varför skulle andra byggnader på skoltomten nödvändigtvis säljas som hade kunnat användas som bibliotek. 
När nuvarande biblioteket nu ska flyttas från församlingshemmet - där det inte längre går att vara kvar - blir det istället till den nya förskolans övervåning. Med påföljd att hela förskolan inte kommer att rymmas i skolbyggnaden utan att delar av förskolan måste stanna kvar i den gamla baracken långt därifrån (som man hade hoppats på att kunna få lämna). Inte särskilt smart. 
Hade det inte varit bättre om den nya kommunledningen valt att höra sig för med ortsborna innan man fattade några beslut när möjligheterna faktiskt fanns?! 
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar