Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 4 oktober 2016

Över medborgarnas huvuden

De kommunala beslut som berört Runstensbygden på senare år har tagits över huvudena på medborgarna där. 
Gott och väl att skolan räddades kvar i kommunens ägo - tack vare envist överklagande - och nu kan komma välbehövligt till användning som förskola. 
Men varför skulle andra byggnader på skoltomten nödvändigtvis säljas som hade kunnat användas som bibliotek. 
När nuvarande biblioteket nu ska flyttas från församlingshemmet - där det inte längre går att vara kvar - blir det istället till den nya förskolans övervåning. Med påföljd att hela förskolan inte kommer att rymmas i skolbyggnaden utan att delar av förskolan måste stanna kvar i den gamla baracken långt därifrån (som man hade hoppats på att kunna få lämna). Inte särskilt smart. 
Hade det inte varit bättre om den nya kommunledningen valt att höra sig för med ortsborna innan man fattade några beslut när möjligheterna faktiskt fanns?! 
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar