UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

måndag 3 oktober 2016

Ny sedel med öländsk anknytning?

Nya mynt och nya sedlar dyker upp idag. De nya enkronorna blir små som tvåöringarna i mina tidiga år och kanske är värdet på dem detsamma. Dessa enkronor ska också innehålla koppar precis som den tidens tvåöringar gjorde, men kanske inte lika mycket. Dessutom får vi tvåkronor igen. De nya mynten ska ha kungens porträtt.
På de nya sedlarna ska det däremot finnas porträtt av icke kungliga celebriteter, och det kan bli riktigt spännande att se vilka det blir. Vem som pryder den nya hundralappen vet jag inte, men beträffande femhundrakronorssedeln kan jag ju ha mina aningar.
Den har ju redan provtryckts lite. Och lite öländsk anknytning kan ju inte skada i detta sammanhang. Det bjuder jag på.

1 kommentar:

  1. Lysande idé!
    Om det kommer igång på allvar (!), kan vi spränga bron och utropa monarki, speciellt om vi behåller Viktoria. Övriga Sverige kan ju hålla till godo med gamlingarna på Lovön.

    SvaraRadera