MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

måndag 9 januari 2017

Dessa har sökt socialchefstjänsten - hjälp mig med mer info!

Vi som är kommunstyrelseledamöter och vid ett extramöte i morgon eftermiddag kl 17 ska besluta om tillsättningen av ny socialchef och ny utbildningschef har hittilldags bara fått oss till del en ganska kortfattad lista med meritsammanställningar om vilka som sökt dessa tjänster.
Så vilka är det nu som har sökt jobb som nu socialchef efter Ewa Ekman och hur lämpliga kan dessa vara för det ansvar som isåfall väntar?
Kan börja med att räkna upp dem med de meriter som dom själva angivit - och där jag lagt till bostadsort (i den mån jag lyckats få fram denna) och lite annat som jag har kunnat googla mig till (någon hjälp från personalavdelningen har jag - trots flera försök - hittills inte haft):

Andreas Johansson, 23 år, Kalmar. Har under sin skoltid arbetet totalt två dagar på restaurang, i övrigt haft arbete på ICA. Även arbetat åt Hemglass en sommar, åt Cancerfonden 8 månader, hos P&B Bygg Borgholm i över tre år och hos OKQ8 i två år fram till i höstas.
Kristina Tercero, 46 år, Kalmar. Började som undersköterska i sju år. Gick därefter en åttamånaders kockutbildning och var sedan kock i sju månader. Har senare genomgått fyraårig socionomutbildning, varit enhetschef på ett äldreboende, verksamhetschef, avdelningschef för bl a handikappomsorg och sedan på Försäkringskassan. Arbetar sedan två år tillbaka som enhetschef på Skatteverket i Västervik. (Sökte även förra gången som socialchefstjänsten i Borgholm var utannonserad och den istället gick till "stjärnskottet"* Ewa Ekman - mitt tillägg)
Peter Johnsson, 55 år, Karlstad. Jur.kand-examen 1995. Därefter ett tiotal tjänster som framför allt socialsekreterare men även nämndsekreterare, ärendehandledare, administratör och kommunsekreterare. F n socialsekreterare. (Sökte även förra gången som socialchefstjänsten i Borgholm var utannonserad och den istället gick till "stjärnskottet"* Ewa Ekman - mitt tillägg) 
Mattias Lillvik Starlead, 43 år, Föra. Blev efter gymnasieutbildning på naturvetenskaplig linje och intensivkurs i spanska språklärare i nästan tre år. Därefter områdeschef i ett år och biträdande vård- och omsorgschef i ett och ett halvt år. Enhetschef och biståndshandläggare i åtta månader och därefter vikarierande boendehandledare i två år. Därpå fordonsuthyrare och är sedan två år tillbaka enhetschef inom äldreomsorgen. Har även genomgått distansutbildning under åtta år och läser nu på ett freds- och utbildningsprogram sedan fyra år tillbaka.
Staffan Berggren, 58 år, Norsjö. Socionomutbildning på åttiotalet. Därefter arbete som ungdomskonsulent en kort tid, fritidschef (i sex år), föreståndare för handikappomsorg (sju år), socialchef i nio år, utredningschef i tre år och kommunchef i Dorotea i ett år (där han fick sparken med sex månadslöner i avgångsvederlag - mitt tillägg). Därefter ingen anställning. 
David Jervehed, 36 år, Störlinge. Utbildas sjuksköterska som efter tre och ett halvt år i yrket började läsa farmakologi och blev gruppchef under två år. Läste juridik i social omsorg och blev verksamhetschef i två år. Läste magisterprogrammet i arbetslivsvetenskap och blev projektledare, Region chef i olika omgångar och är nu basenhetschef.
Patrik Hultgren, 41 år, Hallstahammar. Sjuksköterskeexamen 1998. Därefter anstäĺlningar som ambulanssjuksköterska och intensivvårdssjuksköterska. Vidareutbildning till anestesisjukaköterska 2006 - 2007. Chef för kommunal hälso- och sjukvård 2011 - 2016. Nu områdeschef.
Katrin Ek, 47 år, Söråker. Legitimerad sjuksköterska 1992. Därefter tre olika anställningar som sådan, 2 - 3 år på varje. Distriktsköterska med förskrivningsrätt år 2000. Anestesisjuksköterska 2002. Kandidatexamen 2008. Diverse ledarskaps- och chefsutbildningar efter 2009. Verksamhetschef 2012 - 14. Områdeschef sedan 2014.
Jessica Björn, Eckerö. Kriminologiutbildning 2009 - 2015. Socionomexamen 2016. Socialchef på Eckerö sedan 2015. (Egen blogg med bilder - mitt tillägg)
Ewa-Lotte Strand - Nordén, 60 år, Vetlanda. Var på åttiotalet behandlingsassistent och tog barnskötarexamen. Var på nittiotalet bl a mentalskötare, hemtjänstassistent, områdeschef inom äldreomsorgen, biståndshandläggare och lärarvikarie samt tog social omsorgsexamen och gymnasielärarexamen. Därefter vårdlärare, rektor, verksamhetschef för HVB, 
verksamhetschef för HSL, funktionschef, områdeschef för HSL-, psykiatri- och resursenhet och är sedan 2015 områdeschef för hemsjukvård.
Konny Lindblom, 52 år, Oskarshamn. På åttiotalet ljudtekniker. sedan egen företagare, chef för hälsohem, enhetschef på vuxenenhet och avdelningschef. Lärare 2015 - 2010. VD för Skåningegård Omsorg AB 20110 - 2016. För närvarande affärsutvecklingschef.
John Carlsten,  41 år, Halmstad. Bakgrund som maskinoperatör, verktygstillverkare, resemontör och diverse fixare. Personlig assistent/gruppledare 2008 - 2012. Sedan ett år tillbaka utbildare/handledare. Studerar f n socialrätt.
Lars Axelsson, 62 år, Borgholm. Har studerat administration och arbetsledning i sex år. Arbetade som utbildad sjuksköterska i början åttiotalet. Avdelningsföreståndare 1983 - 1993. Sedan olika tjänster som områdeschef, enhetschef, verksamhetschef och biträdande förvaltningschef fram t o m 2014. Är fr o m början av 2015 supportchef. (Sökte även förra gången som socialchefstjänsten i Borgholm var utannonserad och den istället gick till "stjärnskottet"* Ewa Ekman - mitt tillägg)
Lena Landström, 54 år. Blev undersköterska i början på 1980-talet och studerade därpå personal- och arbetslivsfrågor i tre år. Tjänster som personaladministratör 1989 - 1984. Därefter internkonsult HR i nästan 8 år. Därefter chef för personalenhet (tre år), organisationskonsult (tre år). Äldreomsorgschef 2008 - 20012 (i Landskrona - tidningsartikel: Vi ska inte bli lika för att vi flyttar in på äldreboenden- mitt tillägg). Hemvårdschef 2012 - 2913. Socialchef 2013 - 15 (i Höganäs - tidningsartikel: ny socialchef vill öka inflytandet - mitt tillägg). Integrationssamordnare & chef för transit/HVB-boende 2015 - 2016. Sedan juli 2016 ingen anställning.
Tapani Kautto, 58 , Lessebo. På åttio- och nittiotalet nattportier, fritidsassistent och fritidschef. Mottagningshandläggare 2001 - 2015. Beslutsfattande på migrationsverket 2015 - 16. Sedan september 2016 utan arbete. 
Anna Hasselbom Trofast, 34 år, Färjestaden. Undersköterska 1998 - 2007. Enhetschef 2007- 2012. Verksamhetschef i Borgholm 2012 - 2014. Är sedan 2014 äldreomsorgschef (i Oskarshamns kommun - tidningsartikel: Besparing slår hårt mot dementa - mitt tillägg)
Var dom olika sökandena har arbetat finns ej med i den sammanställning som kommunstyrelsen har fått, vilket hindrar eventuella kontakter med tidigare arbetsgivare. Vad man även har hemilghållit för oss som ska kunna fatta beslut i morgon eftermiddag om vem som ska få tjänsten är vilka som har fått komma på anställningsintervju, vilka som återkallat sina ansökningar och vilka som finns kvar som sökande och vem/vilka som kommunstyrelsens arbetsutskott vill förslå till tjänsten Vet därför för närvarande inte riktigt vilka som det finns anledning att kolla upp närmre.av dessa sexton sökande.
Därför ber jag er läsare om hjälp. Hjälp mig gärna med betydelsefull info om de sökande, både om sånt som är bra och sånt som är mindre bra och kan vara varningssignaler.
Ring eller messa mig under dagen eller senast imorgon förmiddag på 0708 - 20 86 28 eller skicka ett mejl till per.lublin@gmail.com
Självfallet avslöjar jag inte för någon vilka uppgiftslämnarna är. Det lagstadgade meddelarskyddet gäller för alla uppgifter till media, inklusive denna blogg.
*) Fotnot: Obs, ironi!       

Återkommer senare idag
till dom sökande till tjänsten som utbildningschef!

Kommentarer 
                                      

2 kommentarer:

  1. Vad skall Er kommun ta vägen ? Flertalet av de sökande kan omöjligt läst kravspecifikationen, om det nu fanns någon, eller så har man ett enormt självförtroende. Utbildning och arbetserfarenhet räcker inte till för denna typ av tjänst.
    F d sommarölänning

    SvaraRadera
  2. Hej f d sommarölänning och hopas att du numera är åretruntölänning! Här välkomnar vi alla som kan tänka till lite och det har du ju uppenbarligen gjort. Och du har ju helt rätt för det finns ju också egenskaper som lyhördhet, empati och social kompetens också. Lämplighet kort och gott. Som borde väga tyngst.

    SvaraRadera