November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

lördag 7 januari 2017

Var detta allt, Johan, och vad gör det för skillnad för norra Öland?

Hade stora förväntningar på vad den för något år sedan tillsatta landsbygdskommittén skulle åstadkomma, inte minst med tanke på att Kalmars kommunalråd Johan Persson, med rötterna här hemma i Borgholms kommun, skulle bli dess ordförande. Jag såg fram emot det slutbetänkande som kommittén nu skulle lägga fram men blev tämligen besviken när det presenterades med buller och bång i tisdags. Var detta allt?
Kommunalråden lovordar landsbygdskommitténs förslag står det i en länk som Johan Persson nu har spritt på FaceBook. 
Samme Johan Persson som är ordförande i kommittén.
Och jag kan mycket väl tro att kommunalråden i de 23 kommuner från värmländska Torsby i söder till Pajala i norr är nöjda med förslaget eftersom det innebär olika förmåner till dem som väljer att bosätta sig just i deras kommuner. Men eftersom vi har samma glesbygdsproblematik på norra Öland som man har i dessa svenska kommuner i norr, så kunde jag inte låta bli att "fejja" över en kommentar till Johan, där jag undrade:
Men vad ger det för Borgholms kommun och i synnerhet norra Öland? Hur många statliga jobb kommer hit av dom 10 000 utlovade till landsbygden?
Nu har det gått ett dygn sedan Johan fick frågan utan att han har skrivit något svar, så jag ställer den även här, så att även mina bloggläsare kan fundera över varför den annars så medelsamme Johan Persson inte har svarat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar