UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

lördag 7 januari 2017

Var detta allt, Johan, och vad gör det för skillnad för norra Öland?

Hade stora förväntningar på vad den för något år sedan tillsatta landsbygdskommittén skulle åstadkomma, inte minst med tanke på att Kalmars kommunalråd Johan Persson, med rötterna här hemma i Borgholms kommun, skulle bli dess ordförande. Jag såg fram emot det slutbetänkande som kommittén nu skulle lägga fram men blev tämligen besviken när det presenterades med buller och bång i tisdags. Var detta allt?
Kommunalråden lovordar landsbygdskommitténs förslag står det i en länk som Johan Persson nu har spritt på FaceBook. 
Samme Johan Persson som är ordförande i kommittén.
Och jag kan mycket väl tro att kommunalråden i de 23 kommuner från värmländska Torsby i söder till Pajala i norr är nöjda med förslaget eftersom det innebär olika förmåner till dem som väljer att bosätta sig just i deras kommuner. Men eftersom vi har samma glesbygdsproblematik på norra Öland som man har i dessa svenska kommuner i norr, så kunde jag inte låta bli att "fejja" över en kommentar till Johan, där jag undrade:
Men vad ger det för Borgholms kommun och i synnerhet norra Öland? Hur många statliga jobb kommer hit av dom 10 000 utlovade till landsbygden?
Nu har det gått ett dygn sedan Johan fick frågan utan att han har skrivit något svar, så jag ställer den även här, så att även mina bloggläsare kan fundera över varför den annars så medelsamme Johan Persson inte har svarat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar