MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 10 januari 2017

Kindergarten i Stadshuset. Tar mig friheten att avslöja namnen på dom nya cheferna

Det var som rena kindergarten i början, det som skulle vara ett kommunstyrelsemöte nu ikväll kl 17. Eller snarare som ett "dagis" med hojtande ungar. Jag önskar att jag hade kunnat filma det och visa upp det för alla kommunmedborgare. Men det kunde jag ju inte, det va ju ett slutet möte bakom stängda dörrar och då får man ju inte filma. 
Vad som skulle handla om tillsättning av nya chefer till våra tyngsta förvaltningar kom under den första halvtimmen mest att handla om  min blogg och om vad som förekommer där. Jag får väl ta det som en ära att min enkla lilla blogg kan uppröra så många, i synnerhet sådana som påstår sig aldrig läsa den. 
Min blogg verkar ha blivit ungefär som forna tiders porrtidningar. 
Ingen anständig människa i kommunens ledning läser den men alla vet allt om innehållet. T o m mer än vad jag själv vet. Är det inte fantastiskt?
Och ni som som trots allt läser Lubbes blogg, ni måste ju vara fullständigt chockade av innehållet, eller hur? En blogg som kan sysselssätta en hel kommunstyrelse så grundligt måste ju vara något alldeles hemskt. Jag blev bl a beskylld för att lägga ut sådant som sas bakom lyckta dörrar på bloggen, jag skulle inte "spela oskyldig", jag visste "precis" vad det handlade om. Alla var väldigt upprörda! 
Efter en stund började jag förstå att ljudinspelningen kan ha fortsatt när jag vid ett tidigare tillfälle filmat under ett öppet kommunstyrelsemöte och sedan stängt av filmandet när mötet skulle vara slutet. Då hade en ledamot - Marcel van Luijn (M) - passat på att prata nedsättande om en icke närvarande tjänsteman. Vilket denne tydligen fått höra. Stackars Marcel hade sedan tydligen fått ägna en hel kväll åt att sitta med tjänstemannen och förklara sig och vara pudel. Nu lyckades Marcel få det till att det var jag som var boven i dramat. Det är alltså mitt fel när Marcel pratar skit om människor bakom ryggen på dem!?
Vilken jäkla skurk jag var! Jag skulle inte "spela dum", jag förtjänade ingen respekt! Tydligen hade något upprörande på min blogg också "hänt i morse", jag vet ännu inte vad. Men utskälld blev jag hur som helst, för jag "visste nog".
Som grädde på moset samlades alla våra mobiltelefoner in och lades på ett bord i ett annat rum, så att ingen skulle kunna "smygfilma". Där fick de ligga tills mötet var slut. Så kanske man också gör på dagis - om ungarna där har mobiltelefoner?
Att allt gap och skrik från det "slutna" sammanträdet ordagrant kunde höras ut på gatan framför Systembolaget var det nog ingen som tänkte på förrän efter en god stund när någon kom på det och resolut gick fram och stängde det fönster som stod på glänt.
I ett annat angränsande rum satt de båda blivande förvaltningscheferna i all hemlighet och väntade på att få komma in och överraska kommunstyrelseledamöterna. Jag undrar vad dom fick för uppfattning om kommunstyrelsen, för dom kunde väl inte gärna ha undgått att höra allt ståhejet.
Och efter allt skäll som jag fått utstå för att ha avslöjat hur det går till bakom kommunstyrelsen lyckta dörrar*, så tycker jag att det är på sin plats att jag också får göra det göra det i verkligheten, vilket jag därför medvetet gör i detta inlägg! Innan var det väl mera vissa som har avslöjat sig själv, man ska ju inte prata mer än vad man kan stå för!
Nu ska jag även berätta att mötet faktiskt också kom att handla om tillsättning av nya förvaltningschefer och dom som fick jobben var - som socialchef - Anna Hasselbom Trofast, Färjestaden, och - som utbildningschef - Helena Svensson, Värnamo (med fritidshus på norra Öland). Mer om det imorgon!
*) Fotnot: Efter att ha kommit hem från mötet i Stadshuset har jag gått igenom i bloggen och kollat i tidigare inlägg och hittat ett från ett kommunstyrelsemöte där det faktiskt finns en länk till en filminspelning som inte slutar där jag trodde att jag stängt av utan fortsätter bildlöst, och där man kan höra vad som sägs bakom lyckta dörrar. Men det kunde man ju ha sagt till mig tidigare kan det tyckas.
 Kommentarer

6 kommentarer:

 1. Vi håller på Dig. Du är den ende som ger oss inblick i spelet bakom dörrarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ett och annat behöver nog visas fram. Känns bra att det också uppskattas.

   Radera
  2. Tack! Ett och annat behöver nog visas fram. Känns bra att det också uppskattas.

   Radera
 2. Om "anden i flaskan" skulle erbjuda mig att få önska mig något gott och bra för Sveriges 290 kommuners innevånare - min önskan blev då:klona Per Lublin 290 ggr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande tanke. Man får känna sig hedras!

   Radera
  2. Spännande tanke. Man får känna sig hedras!

   Radera