Kommunens namn kommer sig av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

🎂
NYHET: Vi grattar medborgare i kommunen som fyller jämnt nästa vecka. Klicka HÄR, skrålla lite neråt i högerspalt och kolla in våra nya jubilarer!

Länk till SVERIGES ÄLDSTA BLOGGARE:
R kan du följa Dagny Carlsson (108 år) på hennes blogg!

Vi saknar en riktigt bra och pålitlig VÄDERPROGNOS FÖR ÖLAND. Men det ser ut till att bli soligt med lite ostlig småblåst och upp till tjugo grader varmt under söndagen. Och på måndag mera mulet och svalare.


Skördetid i all sin prydno

Tips för att hitta inlägg i visst ämne: Skriv ord som kan ingå, här i vita raden och klicka på Sök!

För att sedan återvända till senaste inlägg är det bara att backa ett steg!

onsdag 18 januari 2017

Meny från i måndags att plocka valfritt från

Ska med anledning av det genomståndna kommunfullmäktigemötet i måndags bjussa på en MENY där det bara är att klicka på vad ni vill se och höra:
  • Inledning av ordföranden Eva-Lena Israelsson med bl a närvaro, val av justeringsmän och godkännande av kungörelse 
  • En något väl lång information från Borgholm Energi AB av ordföranden Carl Malgerud och VD Anders Lindholm. Infon som skulle ha varit på maximalt 20 minuter blev i själva verket nästan dubbelt så lång. 
  • Paus för kaffe och De Heliga Smörgåsarna, småprat och toabesök  
  • Allmänpolitisk debatt på tema bostadsbyggande i Borgholms kommun . I debatten deltog Ilko Corkovic (S), Sofie Loirendal och Annette Hemlin (båda Framtid Öland), Lars Erik Larsson (V), Marcel van Luijn (M), Stig Bertilsson (C). Sofie Jakobsson (KD) och undertecknad (nya Ölandspartiet)
  • Avsägelse från ersättaren i kommunfullmäktige Johan Pettersson (SD), som lämnat in en skrivelse: "Härmed säger jag upp mej för Sverge Demokratterna i Borgholms kommun". Gick till länsstyrelsen för framräkning av ny ersättare 
Den som vill avnjuta alltihop, d v s hela inspelningen från Stadshuset i måndags kväll, kan klicka HÄR och få en helkväll. Förlåt, här blev det visst en gnutta ironi! 
Kommentarer     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar