UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

tisdag 17 januari 2017

Intressant och klargörande om öländska våtmarker och vattenfrågan: Återskapa utdikade våtmarker på Öland!

Den stora behållningen av gårdagskvällen i Stadshuset var inbjudne filosofie doktorn Jan-Henrik Fallgrens tyvärr något nedkortade föreläsning om det öländska vattnet och dess historia alltsedan fornborgarnas tid. 
Hoppas att Borgholm Energis ordförande och VD, som båda var på plats, lyssnade och tog till sig. Så även alla kommunfullmäktigeledamöter som förra årets lät sig invaggas i tron på förträffligheten med inköp av ett avsaltningsverk för mycket stora pengar. Jan-Hernrik Fallgren förklarade nämligen att enda sättet att lösa den nuvarande öländska vattenfrågan är att återskapa utdikade våtmarker. 
Hör hans föreläsning och se hans bilder HÄR!
Fallgren klargörande från talarstolen
Ett stort tack till Sune Axelsson som såg till att den intressante föreläsaren blev inbjuden till kommunfullmäktige! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar