MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

söndag 29 januari 2017

Veckan då Borgholm gick in i dimman

Det här var veckan då Borgholms kommun gick in i dimman. 
Redan från början låg en dimridå över hela Borgholms kommun - vad skulle hända med anställningen av kommunchef? Inga handlingar fanns utskickade till ärendet som stod först på dagordningen till kommunstyrelsens sammanträde på tisdagseftermiddagen - som enligt kallelsen skulle vara öppet! 
Och redan på tisdagsförmiddagen fick utbildningsnämndens nytillsatte ordförande Lennart Andersson (S) hjärnsläpp och flög på undertecknad - som satt och filmade och direktsände vid nämndens öppna sammanträde - för att handgripligt försöka stoppa pågående filmning och utsändning. Den som ännu inte har sett vad som skedde kan se det HÄR!
Det tog inte ens tio minuter innan mötet övergick till att bli slutet bara för att kringgå den grundlagsfästa rätten att filma vid mötet. In i dimman med andra ord - och detta gick tydligen nämnden med på!  Filmen blev därför bara en kortfilm innan ridån gick ner och dimman blev total, i varje fall beträffande kommunens utbildningsnämnd. 
Ett par timmar senare var det dags för kommunalrådet Ilko Corkovic (S) att lägga locket på, när kommunstyrelsen skulle börja sitt ovannämnda sammanträde. Pressen fick lämna rummet och filmning fick ej ske när det första ärendet skulle behandlas. Kommunstyrelsen gick rätt in i dimman och när dimman hade skingrats hade man beslutat att den tillförordnade kommunchefen Lars-Gunnar Fagerberg (som sökt tjänsten) inte skulle anställas som ny kommunchef samt att man skulle anlita ett rekryteringsföretag för att få tag i en kommunchef. För en förmodad kostnad på ett par hundra tusen kronor. Vad nu detta skulle vara bra för!? 
Många har blivit upprörda och undrar vad kommunstyrelsen egentligen håller på med.
Och mot slutet av veckan gick Borgholm in i dimman ännu en gång. Såväl under fredagen som lördagen har vår kommun legat försänkt i tät dimma och så även nu på söndagsmorgonen. Med en luftfuktighet som igår kväll uppgick till 100 procent här inne i Borgholm och där allt som var utomhus blev vått. 
När ska dimman - inklusive dimridåerna i den kommunala beslutsverksamheten - lätta? 
Kommentarer

1 kommentar:

  1. Borgholms kommunalråd lever verkligen upp till sitt namn, det kan ju inte vara allt för svårt att nå upp till den nivån när de flesta av Borgholms kommuns sk folkvalda och tjänstemänn bevisligen är mer bakom korkflötet än vad som är nyttigt för kommunens innevånares bästa - ja, "lika barn leka bäst" sägs det ju.

    SvaraRadera