November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
 • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
 • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
 • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
 • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
 • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

måndag 23 januari 2017

Stormspår vid Äleklinta

Var ute vid Äleklinta igår - för första gången denna vinter - och kunde tydligt se spåren efter stormen Windjammer för snart tre veckor sedan, då en ny strandlinje bildades när vattenståndet var som högst i sundet och vågorna vräkte upp tång och klappersten. Nedanför den linjen var det nu ganska avskrapat på stranden. 
Fast längst nere vid vattnet hade vågorna efter blåsten i förra veckan kastat upp en ny vall av klappersten och tång.

Spår efter "Windjammer" längs stranden
Foto: Per Lublin 
Vattnets krafter är enorma, även i vårt sund. 
Så människan gör klokast i att inte utmana naturen. 
Kommentarer

2 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har jag fått från signaturen "Bert":


  Från det ena till det andra, du har nyligen varit vid Äleklinta by och studerat den nya strandlinjen, med anledning av det måste jag fråga: inte vill du väl påstå att den smärre omdaningen av strandlinjen skulle vara ett resultat av mänsklig påverkan? Äleklinta By och dess vackra omgivningar är ett trevligt ställe att vara på under vår,sommartid och höst, det vore förstås tråkigt om det omdömmet skulle behöva omprövas - har en fråga ang äleklintaområdet ang vindkraftverk:har hört att det ska byggas ett stort antal vindkraftverk någon/några km öster om Äleklinta by, stämmer det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag påstår ingenting annat än att jag är övertygad om att människosläktets aktiviteter påverkar klimatet.

   Beträffande din undran om planerade vindkraftverk någon/några kilometer öster om Äleklinta så har jag själv inte hört något om det.

   Radera