MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 24 januari 2017

Kommunchefsfrågan tog ny vändning i kommunstyrelsen

Så klockan ett idag var det dags för kommunstyrelsen att köra igång sitt möte, där första ärendet förklarades skulle ske bakom lyckta dörrar. Ölandsbladets utsände och övrig "publik" fick gå ut och jag fick visa att min telefon var avstängd.
Nu följde en timme som inte fick filmas och kommunmedborgarna dessvärre inte skulle få insyn i. 
Där försökte HR-chef Ann Nilsson på alla sätt förmå kommunstyrelsen att följa hennes utstakade plan, att kommunstyrelsen inte skulle ha något annat val än att ge den utlysta kommunchefstjänsten till den ende kvarvarande kandidaten som jag tidigare beskrivit. Plötsligt hade hans resultat vid den tidigare omnämnda testen - som vi aldrig har fått se - blivit ännu bättre än sist hon pratade om dem och hon skulle minsann finnas till hands och hjälpa honom att bli en bra chef. 
Klokt nog tackade en majoritet på sju av kommunstyrelsens elva ledamöter nej till denna halvmesyr. Endast socialdemokraternas tre kommunstyrelseledamöter röstade för att anställa den i ett tidigare inlägg omnämnda "medelmåttan", som HR-chefen nu vurmade helt öppet för. 
Mindre klokt var kanske att dom även beslutade att anlita ett rekryteringsföretag för att snabbt få fram en "kommunchef". Kan kosta mycket pengar till ingen nytta när vi borde kunna komma fram till att någon kommunchef inte behövs i en relativt liten kommun som vår. 
Alltså röstade jag varken ja eller nej men välkomnar att "medelmåttan" inte fick jobbet.
Faktiskt måste jag här ge centerns Stig Bertilsson beröm för sitt sätt att försöka få situationen hanterad på ett bra sätt. Rådet att socialdemokraterna inte skulle begära votering utan ta beslutet som det såg ut att bli (vilket tydligen gick papegojsossen* Andreas Persson spårlöst förbi - eftersom han spetsade till det hela just med att begära votering). Stig rådde därefter.- sedan beslutet var taget - också kommunalrådet Ilko Corkovic (S) att personligen gå och meddela den sökande Lars-Gunnar Fagerberg beskedet, vilket Ilko också gjorde. 
Stig - såväl som jag - tyckte nog att Fagerberg själv borde ha insett att han inte hade fullt stöd att bli "kommunchef" och därför borde ha valt att självmant hoppa av. 
Fagerberg - som varit tillförordnad som "kommunchef" alltsedan tjänstens innehavare Christina Madeling insjuknade och blev sjukskriven - har trots allt sin tjänst som ekonomichef att falla tillbaka på. Dock var var det någon som tvivlade och sade att snart vi kanske ingen ekonomichef kvar.
- Och kanske ingen HR-chef heller, var Ann Nilssons något snarstuckna kommentar
*)Fotnot: "Papegojor" kallar jag dom politiker som bara gör som dom tror att deras överstehöns vill och alltid yrkar bifall till deras förslag,så att dessa för syns skull slipper att göra det själva - oavsett vad dom själva kan ha för uppfattning och om dom själva begriper vad dom yrkar bifall till
Kommentarer

1 kommentar:

  1. " Och kanske ingen HR-chef heller, var Ann Nilssons något snarstuckna kommentar"

    Bedrövligt att säga så. Vad är det för personer kommunen anställer?

    SvaraRadera