November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

onsdag 4 januari 2017

Windjammer

Det hette att stormen skulle bedarra under eftermiddagen men det vete foglarne. Fick greppa tag i ett stuprör för att inte dras iväg med en kastby när jag var ute en kort stund vid 17-tiden och jag väger ändå mina modiga 80 kilo eller om det inte rent av är 81. 
Som alla andra stormar bör ju även denna ha ett namn och i brist på bättre förslag - och då den förra hette Urd - kan ju den här lämpligen få heta Windjammer. Det är ett engelskt ord för ett tremastat barkskepp av stål, ett fartyg som kan klyva det mesta. 
Inte för att jag gillar användningen av engelska ord i vårt språk, men i just detta fallet kan det vara passande. Den här stormen - med orkanstyrka i byarna - kan nog klyva det mesta. Och med Windjammer följer vi alfabetet. 
Kommentera gärna!

1 kommentar:

  1. Hej Per! Tittade på bilderna från vebbkamrorna det såg inte trevligt ut burr.

    SvaraRadera