UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

onsdag 4 januari 2017

Windjammer

Det hette att stormen skulle bedarra under eftermiddagen men det vete foglarne. Fick greppa tag i ett stuprör för att inte dras iväg med en kastby när jag var ute en kort stund vid 17-tiden och jag väger ändå mina modiga 80 kilo eller om det inte rent av är 81. 
Som alla andra stormar bör ju även denna ha ett namn och i brist på bättre förslag - och då den förra hette Urd - kan ju den här lämpligen få heta Windjammer. Det är ett engelskt ord för ett tremastat barkskepp av stål, ett fartyg som kan klyva det mesta. 
Inte för att jag gillar användningen av engelska ord i vårt språk, men i just detta fallet kan det vara passande. Den här stormen - med orkanstyrka i byarna - kan nog klyva det mesta. Och med Windjammer följer vi alfabetet. 
Kommentera gärna!

1 kommentar:

  1. Hej Per! Tittade på bilderna från vebbkamrorna det såg inte trevligt ut burr.

    SvaraRadera