lördag 21 januari 2017

Ska dom sommarboende få bestämma här?

I dagens nummer av Ölandsbladet finns en insändare med rubriken "Vi har gemensamt hittat en lösning för Kolstad" som är undertecknad av ett antal personer som utger sig för att vara BOENDE I KOLSTAD. Har suttit vid en kopp morgonkaffe och kollat igenom alla namnen och då visar det sig att bara två av undertecknarna är mantalsskrivna på adresser i Kolstad. Övriga undertecknare är mantalsskrivna på fastlandet (två i Ronneby och resterande fem i Stockholmsområdet).
Utan att här ta ställning till själva sakfrågan i sammanhanget - men den återkommer jag gärna till - så tycker jag inte att det är rent spel att låtsas vara bosatta i Borgholms kommun av dom som i själva verket är skrivna i helt andra kommuner. Visst, dom kan ju alltid få tycka både det ena och det andra, men det ska inte ske under falsk flagg! 
Vill man som delårsboende få påverka utvecklingen i Borgholms kommun är man välkommen att skriva sig här och betala sin skatt hit. Då först är man kommunmedborgare i vår kommun och ska som sådan ha rätt att kunna påverka den kommunala utvecklingen här så gott det går. 
Bevare oss väl för att sommarölänningarna skulle ha samma möjlighet att kunna påverka de kommunala besluten som oss permanentboende i kommunen, för då kunde Öland lika väl slå igen under vintern. Dom sommarboende i vår kommun är ju betydligt fler än vi fastboende och skulle i sin majoritetsställning lätt kunna rösta ner all utveckling som inte ligger i deras intresse. Sommarölänningarna har ju visat en benägenhet att inte vilja tillåta någonting att hända som kan komma att hamna inom en radie av ett par kilometer från deras knutar. I varje fall om dom kunde få som dom ville.
Passande nog finns på samma sida i tidningen en krönika från chefredaktören Peter Boström, som anser att Globen i Stockholm "omedelbums måste bort" eftersom den är "lite hög" och skuggar på baksidan. Peter är riktigt träffande i sin ironi, så man får ju bara hålla med. 
Ska stockholmarna få bestämma hur det ska vara här, så borde ju vi få bestämma hur det ska vara i Stockholm. Eller hur? 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar