Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 2 januari 2017

En god början på det nya året

NU - när jag fått lite bildmaterial överskickat - kan jag berätta att även detta årets Nyårssamling i Stadshuset igår på nyårsdagen blev en lyckad tillställning och i och med det har Nyårssamlingen i Borgholm på Nyårsdagen blivit en tradition som har kommit för att stanna.
Årets nyårstalare Peter Broström höll ett strålande bra tal med både allvar, vidsynthet och generöst kryddat med humor. 
Årets nyårstalare ...
... inför andäktig publik
Peter lyckades dessutom utmärka sig med att skapa sig en specialare - ett champagneglas med 2 delar Borgholms Kungsgårdmjölk spetsat med 1 del Arlamjölk (för att inte förarga öns Arla-bönder) - när han avslutade sitt tal med att skåla in det nya året med dom närvarande i salen. Den drinken kan nog komma att gå till historien, men det är tveksamt om den kommer att bli så efterfrågad på stadens restauranger. 
Skål för det nya året!
Peter Boströms special ...
... är tydligen fullt drickbar, åtminstone för Peter själv  
Medan sedan Weinö Björklund och Jan-Erik Johansson underhöll med dragspelsmusik till minglet dök så överraskande en skugga upp från graven, gamle ordningsmannen Johan Söderström (1798 - 1881) - spelad av Thorbjörn Ek - som kom för att söka upp dagens "ordningsman" Ilko Corkovic och tillhandahålla honom ett och annat, bl a stadens nyckel samt uppdraget att Ilko ska se till att staden åter får bli stad.
                                                                           
Johan Söderström på väggen
i Stadshusets nedre vestibul
                                 
Ordningsman Johan Söderström kallar fram ...
... sin överrumplade efterträdare Ilko ...
... och "kröner" honom högtidligen med stadens nyckel till stadens nye Ordningsman
- Och är det något du funderar över, så vet du var jag finns. Under den högste steinen på Köpings kyrkogård, sa den gamle ordningsmannen till den nye. 
Nye Ordningsmannen med nyckel som förpliktar
                         
Klipp från kalmartidningarnas Ölandssidor idag
En god början på det nya året, eller hur? 
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar