Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 12 januari 2017

Upptagen Johan Persson ligger efter Stjernkvist

Lars Stjernkvist
då det begav sig
under Almedalsveckan
i Visby 2004

I dagens nummer av Dagens Samhälle nämns Köpingsviksbördige kommunalrådet i Kalmar Johan Persson (S) på andra plats bland Sveriges mest omskrivne kommunalråd under året som gått. Förstaplaceringen gick till kommunalrådet i Norrköping Lars Stjernkvist, som tidigare har varit partisekreterare (s), ni vet han med den stora kalufsen. 
Så omskriven som Johan har varit kan man ju förstå om han har haft svårt att hinna svara på min fråga om hur hans landsbygdsutredningens slutliga förslag på något sätt skulle kunna gynna Borgholm och norra Öland.
Ett litet tips till Johan om han vill slå Stjernkvist och hamna högst på prispallen igen* kan ju vara att anlägga röd mustasch och trä en krullig yvig ullårsperuk över skallen  :-)
Teckning: Per Lublin 
*) Fotnot: Johan Persson toppade denna eminenta lista 2013. 
 Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar