Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 17 januari 2017

Hade ledamöterna övat in sina fina anföranden förgäves?

När det lite senare blev dags för den allmänpolitiska debatten konstaterades det besviket bland ledamöterna  att pressen var inte längre kvar. Den enda journalisten som hade varit på plats fanns inte längre kvar. Hur det nu skulle bli med allt fint som dom hade övat in att säga i debatten och som och naturligtvis borde få stå i tidningen, funderade nog en och annan av de ledamöter som hade tänkt gå upp i talarstolen och briljera lite med att skälla på Sveriges regering, alternativt berömma den (beroende på partitillhörighet) samt framhålla den egna förträffligheten. Hade dom övat in sina fina anföranden förgäves? 
Dessa ledamöter kunde dock vara lugna, den enda journalisten (från en Kalmartidning) hade bara gått till sin lokalredaktion och satt och lyssnade på webbsändningen (möjligt att göra tack vare en viss person - min blygsamhet hindrar mig från att nämna vem) och satt och skrev, så nästa dag - d v s idag - skulle det stå en hel del i Kalmartidningen om vem som sade vad i debatten. 
Klicka på bilden så blir den större!
Ölandsbladet har dessvärre tidigare pressläggning, men det kommer säkert att stå en hel del om debatten även där, fast på torsdag istället. Det är alldeles utmärkt med webbsändningar som går att följa i efterhand. Då slipper journalister ifrån onödigt kvällsarbete när ändå inget hinner komma ut i tidningen förrän två dagar senare.                                                                                        
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar