November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 10 januari 2017

Tack för alla tips! I själva verket tycks det vara ett skandalartat spel!

Tack alla ni läsare som svarat på mina vädjanden och kontaktat mig med tips angående kandidaterna till dom kommunala chefstjänster som ska besättas om ett par timmar. Nu har jag fått en hel del värdefullt i bagaget inför det extrainsatta kommunstyrelsemötet. 
Frågan är bara om det har så mycket betydelse vad som nu kan tillföras för det är tydligen redan bestämt över huvudena på oss i kommunstyrelsen hur kommunstyrelsen ska besluta. 
Vi är bara brickor i ett spel och spelet är redan avgjort. Har fått indicier på att på att en av de sökande till tjänsten som socialchef redan blivit "erbjuden" att just hon ska få jobbet och att allt annat bara är ett spel. Det ska bara "se ut" som att det är kommunstyrelsen som beslutar, eftersom det är så det enligt reglerna ska vara när kommunen tillsätter förvaltningschefer. 
I själva verket har det gått ut ett mejl till ett flertal av de sökande att tjänsten redan "är tillsatt".
Misstänker att det är likadant med tillsättningen av tjänsten som utbildningschef, så vad ska egentligen kommunstyrelsen egentligen träffas för. I mina ögon är det här spelet en skandal! 
Jag har väl varit lite naiv som trott att det var kommunstyrelsen som skulle besluta. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar