Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 10 januari 2017

Tack för alla tips! I själva verket tycks det vara ett skandalartat spel!

Tack alla ni läsare som svarat på mina vädjanden och kontaktat mig med tips angående kandidaterna till dom kommunala chefstjänster som ska besättas om ett par timmar. Nu har jag fått en hel del värdefullt i bagaget inför det extrainsatta kommunstyrelsemötet. 
Frågan är bara om det har så mycket betydelse vad som nu kan tillföras för det är tydligen redan bestämt över huvudena på oss i kommunstyrelsen hur kommunstyrelsen ska besluta. 
Vi är bara brickor i ett spel och spelet är redan avgjort. Har fått indicier på att på att en av de sökande till tjänsten som socialchef redan blivit "erbjuden" att just hon ska få jobbet och att allt annat bara är ett spel. Det ska bara "se ut" som att det är kommunstyrelsen som beslutar, eftersom det är så det enligt reglerna ska vara när kommunen tillsätter förvaltningschefer. 
I själva verket har det gått ut ett mejl till ett flertal av de sökande att tjänsten redan "är tillsatt".
Misstänker att det är likadant med tillsättningen av tjänsten som utbildningschef, så vad ska egentligen kommunstyrelsen egentligen träffas för. I mina ögon är det här spelet en skandal! 
Jag har väl varit lite naiv som trott att det var kommunstyrelsen som skulle besluta. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar