MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

onsdag 11 januari 2017

Redan "tillsatta" Anna tog kommunstyrelsen med storm. Nu väntar henne en tuff uppgift!

Det som jag var upprörd över när jag kom till det extrainsatta kommunstyrelsemötet kl 17 var det som jag skrev om på bloggen ett par timmar tidigare och kallade "ett skandalartat spel". Så här såg mejlet ut som jag skrev om där och som redan en vecka tidigare gått ut till flertalet sökande till tjänsten som socialchef: 
Från:  noreply@recruit.visma.com <noreply@recruit.visma.com> 
Skickat: (exakt tidpunkt utelämnad här) 
Till: (e-postadress utelämnad här) 
Ämne: Angående din ansökan till tjänsten "Socialchef (A618636)" 
                                 
Hej (namn utelämnat här) 
Vi har nu avslutat vår rekrytering till rubricerad tjänst och får härmed meddela dig, att tjänsten är tillsatt med annan sökande. Vi tackar dig för det intresse du visat.  
Med vänlig hälsning 
Personalavdelningen 
Borgholms kommun
Employer Logo

Tjänsten kunde ju rimligen inte vara tillsatt innan kommunstyrelsen hade beslutat vem som skulle få den! Varför skulle nu annars kommunstyrelsen alls behöva träffas? 
Vår personalchef Ann Nilsson - ansvarig för rekryteringen (och som var med under hela kommunstyrelsemötet) - förnekade först att någon blivit meddelad att tjänsten redan var tillsatt, men då jag hotade med att visa mejltexten sade hon att det isåfall måste ha varit en felskrivning. 
Ja, en jäkla felskrivning isåfall är väl et minsta man kan säga!
Min uppgift om att Anna Hasselbom Trofast redan hade erbjudits tjänsten som socialchef och tackat ja och - att saken därmed redan skulle vara klar - undvek personalchefen nogsamt att kommentera. Istället förklarade hon att Anna var hennes kandidat, varpå hon till kommunstyrelsens stora överraskning bad Anna - som hon bjudit dit på eget bevåg - komma in i rummet och hälsa. 
Anna gick runt bordet och ta alla i hand och var allmänt trevlig. Vi fick ställa frågor och hon gav kloka svar och när hon lämnat rummet klubbades beslutet igenom.
Att jag tyckte att vi borde haft samma möjlighet att träffa några andra av kandidaterna var det ingen som brydde sig om
Nu är det bara att önska Anna lycka till med jobbet i Borgholm. Hon blir säkert bra som socialchef, något som vår kommun och kommunens tyngsta förvaltning verkligen behöver. För Anna väntar nu den tuffa uppgiften att rensa upp bland kollegorna* i förvaltningsledningen och bryta ner den osunda härskarkultur som där har fått råda under Ewa Ekmans ledarskap.
*) Fotnot: Det handlar om Annas tidigare arbetskollegor, Anna var fram till för två och ett halvt år sedan anställd som "mellanchef" på socialförvaltningen i Borgholm. Därefter har hon varit äldreomsorgschef i Oskarshamn fram till nu.
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar