God fortsättning på det nya året 2018!

Flaggar för
Årets första KOMMUNSTYRELSEMÖTE i Stadshuset i Borgholm (KS-rummet) tisdag den 23/1 kl 13. Helt öppet för allmänheten att närvara. Ärendelista. Börjar dock med visning av nya socialkontoret i kvarteret Höken (f d "Skattehuset") med samling utanför entrén på Östra Kyrkogatan 31 kl 12.30.
Själva mötet kan även följas direktsänt hemma vid datorn om man klickar HÄR när det är igång!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

torsdag 23 februari 2017

Äntligen har politikerna börjat förstå hur man gör öppna sammanträden öppna!

Nu plötsligt rasslar det till. Utbildningsnämnden beslutade igår att fortsättningsvis ha sina möten i KS-rummet i Stadshuset istället för i A-huset. Och använda sig av den webb-kamera som finns där för att filma och direktsända sina möten. Även om det satt trångt till för Lennart Andersson att nämnden skulle göra som jag hade föreslagit. 
Och i morse när jag för att filma kom till samhällsbyggnadsnämndens öppna möte i KS-rummet*, så talade ordföranden Lennart Bohlin om att nu skulle dom sätta igång webb-kameran. Efter visst micklande så visade det sig vara illa förberett, så filmandet i kommunal regi från samhällsbyggnadsnämnden fick anstå till nästa möte. Så det tur att jag var där med min mobilkamera den här gången, men nästa ska jag kanske inte behöva vara där! 
Äntligen börjar politikerna förstå hur man gör öppna möten öppna. Med den nya tekniken görs mötena öppna även för medborgare som inte har möjlighet att själva vara där!
Äntligen kommer direktsändning och filminspelning i kommunal regi ske från såväl kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, utbildningsnämnden och samhällsbyggnadsnämnden.
Nu är det bara Socialnämnden kvar där jag ska behöva vara med för att det ska bli filmat. Därifrån direktsänder jag nu på måndag kl 9. Förhoppningsvis för sista gången. 
 *) Fotnot: Samhällsbyggnadsnämnden brukar alltid ha sina sammanträden i KS-rummet så det är inget nytt. Att använda sig av webbkameran som suttit där en tid blir däremot nytt för nämnden
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar