TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

torsdag 9 februari 2017

Glädjande nyhet: Matvarubutik i Borgholms innerstad igen!

Nästan på dagen tvåhundra år efter att stadsrättigheterna för den tilltänkta staden Borgholm undertecknades av kung Karl XIII stängdes den sista matvarubutiken i Borgholms innerstad. Så illa var det för knappt ett halvår sedan när Tempobutiken i det f d posthuset vid torget hade stängt för gott.
Men nu i veckan har en ny butik som säljer matvaror öppnat i samma fastighet, fast med ingång från Storgatan. Det är anställda vid den konkursade Orientbutiken i början på utfarten som tagit över och nystartar verksamheten med samma namn i nya lokaler och kompletterar det orientaliska utbudet med svenska matvaror. Dom lovar också att hålla låga priser på sina varor - jämförbara med Nettos.
Glädjande att Borgholms innerstad åter fått en matvarubutik och nedre delen av Storgatan fått en nytt åretruntöppet inslag! 
Önskar innehavarna lycka till! 
Kommentarer

2 kommentarer:

  1. Alltså, fy fan så tråkigt att läsa/höra/uppleva! Att turistmetropolen Borgholm nu är ännu en av alla de svenska småstäder/tätorter som får sin stadsmiljö förstörd, vandaliserad av dylikt elände.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det eländigt när den sista matvarubutiken försvinner från en stadskärna - och jag tror inte heller att Borgholm är den enda drabbade staden - men likt en fågel Fenix har nu en ny matvarubutik stigit upp ur askan strax intill torget! Och därtill har vi stora delar av året en utmärkt torghandel här i vår öländska metropol! :-)

      Radera