NÄSTA DIREKTSÄNDNINGAR från Stadshuset i Borgholm blir:
 • Från SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
 • från KOMMUNFULLMÄKTIGE samma kväll måndag den 20/11 med start kl 18: Debatt och beslut om kommunstyrelsens budgetförslag och taxeförslag inför 2018. Kallelse med övriga ärenden. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 18
 • från KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 13
 • från SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

torsdag 9 februari 2017

Glädjande nyhet: Matvarubutik i Borgholms innerstad igen!

Nästan på dagen tvåhundra år efter att stadsrättigheterna för den tilltänkta staden Borgholm undertecknades av kung Karl XIII stängdes den sista matvarubutiken i Borgholms innerstad. Så illa var det för knappt ett halvår sedan när Tempobutiken i det f d posthuset vid torget hade stängt för gott.
Men nu i veckan har en ny butik som säljer matvaror öppnat i samma fastighet, fast med ingång från Storgatan. Det är anställda vid den konkursade Orientbutiken i början på utfarten som tagit över och nystartar verksamheten med samma namn i nya lokaler och kompletterar det orientaliska utbudet med svenska matvaror. Dom lovar också att hålla låga priser på sina varor - jämförbara med Nettos.
Glädjande att Borgholms innerstad åter fått en matvarubutik och nedre delen av Storgatan fått en nytt åretruntöppet inslag! 
Önskar innehavarna lycka till! 
Kommentarer

2 kommentarer:

 1. Alltså, fy fan så tråkigt att läsa/höra/uppleva! Att turistmetropolen Borgholm nu är ännu en av alla de svenska småstäder/tätorter som får sin stadsmiljö förstörd, vandaliserad av dylikt elände.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det eländigt när den sista matvarubutiken försvinner från en stadskärna - och jag tror inte heller att Borgholm är den enda drabbade staden - men likt en fågel Fenix har nu en ny matvarubutik stigit upp ur askan strax intill torget! Och därtill har vi stora delar av året en utmärkt torghandel här i vår öländska metropol! :-)

   Radera