UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

onsdag 8 februari 2017

Färjetrafiken över norra delen av sundet - bara en sommarfluga?

Med kommunalt stöd från både Oskarshamns och Borgholms kommuner - enligt nytecknat avtal - fortsätter m/s Solsund sina turer med bilar och passagerare över sundet mellan Oskarshamn och Byxelkrok över sommaren även i år. Det känns bra. 
Färjetrafiken över norra delen av sundet betyder mycket, inte minst för norra Öland!
Men det skulle behövas något som fungerade året runt så att det gick att arbetspendla till Oskarshamn från norra Öland, och här krävs faktiskt statliga och/eller regionala insatser. En tillförlitligt långsiktig närförbindelse för norra Öland - som ju inte har någon bro - och inte bara en fluga som kläcks ny lagom till sommaren.
Så jag undrar hur har det hittills har gått med kommunalrådet Ilko Corkovics ambitioner att med regionalt stöd få till stånd någon sorts åretruntförbindelse över sundet från norra Öland? Det har varit tyst länge på den fronten. Har han släppt frågan?
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar