November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 7 februari 2017

Likvaka istället för femårskalas.

Nu när Galleri Svalan tillsammans med gamla Borgholms-Biografen skulle ha firat sitt femårsjubileum som stadens Kulturhus, så blir det istället likvaka. Galleristen Pelle Frylestam med familj överger Borgholm och flyttar med sitt galleri till Kalmar, kan vi läsa om i dagens nummer av tidningen Barometern. Vi moderna uppkopplade människor blev av Pelle tipsade om Barometern-artikeln redan igår via "fejjsbock". Bedrövelsen blev inte mindre för det. 
Att det var Barometern som kom först med nyheten - och inte Ölandsbladet - kanske kan bero på att galleristens morsa Miriam Frylestam (som brukar hjälpa till på galleriet) är en gammal "barometernräv" (och var fram till sin pensionering lokalredaktör för Barometern i Borgholm).
Mycket tråkigt att vårt nuvarande Kulturhus försvinner, till råga på eländet långt innan Kronomagasinet står klart för sitt nya ändamål som Kulturhus. Det hade funnits plats för båda.
Galleri Svalans uppskattade verksamhet i staden blev alldeles för kort. I mars för fem år sedan var premlären - och den kan ni läsa om HÄR - och nu den 17 februari går dess allra sista kulturfredag av stapeln. Med likvakemusik som jag har förstått det.
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar