UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

tisdag 7 februari 2017

Likvaka istället för femårskalas.

Nu när Galleri Svalan tillsammans med gamla Borgholms-Biografen skulle ha firat sitt femårsjubileum som stadens Kulturhus, så blir det istället likvaka. Galleristen Pelle Frylestam med familj överger Borgholm och flyttar med sitt galleri till Kalmar, kan vi läsa om i dagens nummer av tidningen Barometern. Vi moderna uppkopplade människor blev av Pelle tipsade om Barometern-artikeln redan igår via "fejjsbock". Bedrövelsen blev inte mindre för det. 
Att det var Barometern som kom först med nyheten - och inte Ölandsbladet - kanske kan bero på att galleristens morsa Miriam Frylestam (som brukar hjälpa till på galleriet) är en gammal "barometernräv" (och var fram till sin pensionering lokalredaktör för Barometern i Borgholm).
Mycket tråkigt att vårt nuvarande Kulturhus försvinner, till råga på eländet långt innan Kronomagasinet står klart för sitt nya ändamål som Kulturhus. Det hade funnits plats för båda.
Galleri Svalans uppskattade verksamhet i staden blev alldeles för kort. I mars för fem år sedan var premlären - och den kan ni läsa om HÄR - och nu den 17 februari går dess allra sista kulturfredag av stapeln. Med likvakemusik som jag har förstått det.
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar