UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

fredag 24 februari 2017

Från höst till vår!

I förra veckan kom våren till oss har vi kunnat konstatera nu nu i veckan. Våren definieras ha anlänt när vi haft vårväder sju dygn i streck och för att det ska räknas som vårväder krävs att dygnsmedeltemperaturen är över nollgradersstrecket. Och när detta väl har skett anses våren ha kommit redan det första av dessa sju dygn.  
Men en viktig hållhake finns. Oavsett temperatur räknas det aldrig som vår förrän tidigast den 15 februari. Så hos oss kom våren redan den 15 februari i år - precis som förra året.
I Borgholm har vi i alla fall haft vinter* i år - även om den inte varit så lång - men på norra Öland och på östra sidan av vår kommun har det inte ens varit det. Där var det höst fram till den 15 februari då hösten övergick till vår.
Snacka om klimatförändring!

*) Fotnot: För att det ska kunna räknas som vinter krävs att dygnsmedeltemperaturen har varit under nollan fem dygn i streck. Definitionerna är de av SMHI vedertagna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar