TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 24 februari 2017

Från höst till vår!

I förra veckan kom våren till oss har vi kunnat konstatera nu i veckan. Våren definieras ha anlänt när vi haft vårväder sju dygn i streck och för att det ska räknas som vårväder krävs att dygnsmedeltemperaturen är över nollgradersstrecket. Och när detta väl har skett anses våren ha kommit redan det första av dessa sju dygn.  
Men en viktig hållhake finns. Oavsett temperatur räknas det aldrig som vår förrän tidigast den 15 februari. Så hos oss kom våren redan den 15 februari i år - precis som förra året.
I Borgholm har vi i alla fall haft vinter* i år - även om den inte varit så lång - men på norra Öland och på östra sidan av vår kommun har det inte ens varit det. Där var det höst fram till den 15 februari då hösten övergick till vår.
Snacka om klimatförändring!

*) Fotnot: För att det ska kunna räknas som vinter krävs att dygnsmedeltemperaturen har varit under nollan fem dygn i streck. Definitionerna är de av SMHI vedertagna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar