November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

fredag 24 februari 2017

Från höst till vår!

I förra veckan kom våren till oss har vi kunnat konstatera nu nu i veckan. Våren definieras ha anlänt när vi haft vårväder sju dygn i streck och för att det ska räknas som vårväder krävs att dygnsmedeltemperaturen är över nollgradersstrecket. Och när detta väl har skett anses våren ha kommit redan det första av dessa sju dygn.  
Men en viktig hållhake finns. Oavsett temperatur räknas det aldrig som vår förrän tidigast den 15 februari. Så hos oss kom våren redan den 15 februari i år - precis som förra året.
I Borgholm har vi i alla fall haft vinter* i år - även om den inte varit så lång - men på norra Öland och på östra sidan av vår kommun har det inte ens varit det. Där var det höst fram till den 15 februari då hösten övergick till vår.
Snacka om klimatförändring!

*) Fotnot: För att det ska kunna räknas som vinter krävs att dygnsmedeltemperaturen har varit under nollan fem dygn i streck. Definitionerna är de av SMHI vedertagna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar