MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

måndag 6 februari 2017

Rättelse: Ännu den sista januari hade ingen vinter kommit i stora delar av vår kommun

Kung Bore har kommit till Öland och kom redan på Trettondagsaftonen skrev jag i ett inlägg här på bloggen den 10 januari, men jag hade lite fel. Det var rätt vad beträffar Borgholm, Köpingsvik och Rälla. Men kylan höll sig inte över hela Öland i dom fem dygn som krävs för att det ska kunna kallas vinter. 
På norra Öland ner till Alböke och på östra sidan av vår kommun samt på sydligaste Öland lyste vintern med sin frånvaro under hela januari och där vete f-glarne om den har kommit än. Så där tycks kung Bore ha missat.
Karta över vinterns ankomst
i Sverige den sista januari
På SMHI:s kartor här över vinterns ankomst är dom vita landytorna sådana dit vintern ännu inte har anlänt. På den senaste - upprättad igår - som visar vinterns ankomst den 31 januari utgör dom gröna ytorna vinterns senaste landvinningar medan dom blå hade nåtts av vintern redan före årsskiftet.
Kommentarer 
                             


Vinterns ankomst
den sista december

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar