Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 6 februari 2017

Rättelse: Ännu den sista januari hade ingen vinter kommit i stora delar av vår kommun

Kung Bore har kommit till Öland och kom redan på Trettondagsaftonen skrev jag i ett inlägg här på bloggen den 10 januari, men jag hade lite fel. Det var rätt vad beträffar Borgholm, Köpingsvik och Rälla. Men kylan höll sig inte över hela Öland i dom fem dygn som krävs för att det ska kunna kallas vinter. 
På norra Öland ner till Alböke och på östra sidan av vår kommun samt på sydligaste Öland lyste vintern med sin frånvaro under hela januari och där vete f-glarne om den har kommit än. Så där tycks kung Bore ha missat.
Karta över vinterns ankomst
i Sverige den sista januari
På SMHI:s kartor här över vinterns ankomst är dom vita landytorna sådana dit vintern ännu inte har anlänt. På den senaste - upprättad igår - som visar vinterns ankomst den 31 januari utgör dom gröna ytorna vinterns senaste landvinningar medan dom blå hade nåtts av vintern redan före årsskiftet.
Kommentarer
Årstidskartor: SMHI
                             


Vinterns ankomst
den sista december

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar