God fortsättning på det nya året 2018!
Flaggar för årets första KOMMUNSTYRELSEMÖTE i Stadshuset i Borgholm (KS-rummet) IDAG tisdag den 23/1 kl 13. Helt öppet för allmänheten att närvara. Börjar dock med visning av nya socialkontoret i kvarteret Höken (f d "Skattehuset") med samling utanför entrén på Östra Kyrkogatan 31 kl 12.30.
Själva mötet kan även följas direktsänt hemma vid datorn om man klickarnär det är igång!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

torsdag 9 februari 2017

När Sveriges statsminister fokuserar på mindre orter

Jag brukar inte lägga mig i den svenska rikspolitiken och det tror jag inte heller att Ölandsbladet gör. Men dagens ledarartikel i bladet är något av en fullträff. Under rubriken "Vad är Byxelkrok om Växjö är mindre ort?" ställer tidningens chefredaktör Peter Boström några relevanta frågor till - gissar jag* - Sveriges statsminister Stefan Löfven.
Denne har nämligen varit ute på en turné för att "fokusera på mindre orter som vanligtvis inte hamnar i politikens eller mediernas fokus" och har då som närmaste anhalt - från oss räknat - besökt Växjö!
Jag under om vi någon gång har haft besök av någon svenska statsminister sedan Thorbjörn Fälldin var här i samband med Centerpartiets riksting i Borgholm 1987 under centerns glansdagar i vår kommun (som vi för allt smör i Småland inte vill ha tillbaka).
* ) Fotnot: Peter skriver bara ut förnamnet, Stefan.
Kommentarer

2 kommentarer:

 1. Persson var i Klintagården.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt!
   Jag minns det nu. Jag höll närapå att kollidera med honom då, när hans bil svängde ut på 136:an från Klinta Campings utfart efter att han varit på Klintagården och talat. Det var en sommarkväll och jag var på väg norrifrån nedför Klintabacken. Måste nästan ha varit ett valår eftersom självaste Göran Persson kom på besök. Och då var han ju fortfarande statsminister.
   Tack för påpekandet!

   Radera