NÄSTA DIREKTSÄNDNINGAR från Stadshuset i Borgholm blir:
  • Från SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
  • från KOMMUNFULLMÄKTIGE samma kväll måndag den 20/11 med start kl 18: Debatt och beslut om kommunstyrelsens budgetförslag och taxeförslag inför 2018. Kallelse med övriga ärenden. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 18
  • från KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 13
  • från SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

söndag 12 februari 2017

Mer om Stefan Löfvens resande - kommer han till Borgholm i sommar?

Har förstått att statsminister Stefan Löfven under sin "landsortsturné" faktiskt begav sig längre ut i "spenaten" än till Växjö. Han tog sig t o m ända till Lessebo, men inte en kilometer meter längre åt vårt håll. Förklaringen gavs inledningsvis i radioprogrammet "Godmorgon världen". 
Vår statsminister valde nämligen att besöka mindre kommuner där socialdemokraterna är störst och sverigedemokraterna hamnade på andraplatsen vid senaste riksdagsvalet. Tydligen är Lessebo en sådan plats men definitivt inte Borgholm. Syftet var tydligen att försöka sno åt sig SD:s sympatisörer inför nästa riksdagsval. S-demokrati som s-demokrati var väl tanken.
Vårt eget kommunalråd Ilko Corkovic har nog läst Ölandsbladets ledare i torsdags, för nu har han bjudit in "bäste Stefan" att komma hit i sin inbjudan skriver Ilko bl a: "Nu när du fattat beslut om att inte besöka Almedalen i år så är du välkommen till Sveriges bästa ö". Detta trots att SD inte har lika mycket luft under vingarna här som i Lessebo, men det här sista skrev Ilko klokt nog inte. 
Ilko borde nog ha mycket att prata med Stefan om, som t ex statens ansvar för vattenförsörjningen, minerallagstiftningen och statliga lokaliseringar till vår kommun.
Hur mycket Stefan Löfven egentligen vill ut och resa i "landsorten" är väl lite oklart -  särskilt när han har Iran och andra spännande utrikes resmål att välja på. 
Kanske tänker Stefan Löfven ungefär som jag tyckte att han - något chockad av sina färska upplevelser i den svenska landsorten - sa i "pubblick sörrviss" i förmiddags: - Jag håller med Anna Kinberg Batra, lantisar är inte så smarta! 
Återstår att se om Stefan vågar komma till Borgholm i sommar.
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar