NÄSTA DIREKTSÄNDNINGAR från Stadshuset i Borgholm blir:
  • Från SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
  • från KOMMUNFULLMÄKTIGE samma kväll måndag den 20/11 med start kl 18: Debatt och beslut om kommunstyrelsens budgetförslag och taxeförslag inför 2018. Kallelse med övriga ärenden. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 18
  • från KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13. Ärendelista med handlingar. Öppet för allmänheten att närvara under hela mötet. Kan följas HÄR från kl 13
  • från SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Kan följas HÄR från kl 9
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

måndag 20 februari 2017

Den sista kulturfredagen och den sista utställningen på Svalan i Borgholm

Den sista kulturfredagen på Svalan och i den gamla biografsalongen var naturligtvis välbesökt. Kvällens husband "Electric Funeral" spelade "begravningsmusik" till bluesrytm, inledningsvis med fyndigt aktuella  texter - alla på svenska - framförda och skrivna av Jörgen Hedman i Föra.
Mot slutet kantrade dock texterna över till de mest hemska obehagligheter kombinerat med något sorts eko från den värsta avgrundsvänstern på sextiotalet och kanske blev det lite för mycket. Men det var tydligen meningen att denna sista kväll skulle gå i svartaste svart. Och det kan man gott säga att dom lyckades med. 
Det blev skönt att sedan komma in i galleriet, där det fortsatte med sedvanlig smygvisning av den nyhängda konsten där inne. Snabbt dök små pluppar upp som markerade sålda tavlor. Plupparna var dock inte röda - som brukligt är - utan istället var dom svarta för att föra tankarna till begravning. Dom tre utställande konstnärerna - Weikko Kuuzela, Sven-Bertil Svensson och Bosse Mörnerud hade fått var sitt rum för sina verk inne på Svalan och dom båda sistnämnda bjöd på varma färger som inte fördunklades av dom svarta små plupparna.
Från Kuuzelarummet - innan plupparna kommit dit
"Vägen hem". Målning av Sven-Bertil Svensson

Från det Mörnerudska rummet precis efter hängningen
"Solitär" målad av Bo Mörnerud
Förstora gärna och varenda löv och grässtrå!
Foto: Pelle Frylestam 
Dagen efter - när den officiella vernissagen ägde rum - satt det svarta pluppar intill alla tavlorna i det Mörnerudska rummet och bredvid de flesta av Sven-Bertil Svenssons verk. Det hade börjar komma många svarta pluppar även i Weikko Kuzelas rum.
Upprepar gärna det jag skrev i gästboken: En väldigt fin utställning! Men den har ett fel - och ett stort sådant - det är den sista för Svalan i Borgholm! 
Utställningen på Svalan fortsätter även nästa helg. Men sen är det slut, definitivt finito för Svalan i Borgholm. Som flyttar till Kalmar. Tyvärr!
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar