MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 21 februari 2017

Det kom in en kommentar till ett snart två år gammalt inlägg...

Det kom in en kommentar nu i helgen till ett inlägg som är snart två år gammalt och handlade om en gökottemorgon i maj 2015. Kanske avsåg kommentaren istället något av mina mer aktuella blogginlägg, men hade råkat hamna fel. Lägger därför in både mitt gamla gökotteinlägg, den färska kommentaren och ett svar från mig här:

torsdag 14 maj 2015


Gökottemorgon

Gökottan i den tidiga morgonstunden på Köpings klint samlade tolv deltagare. Det blev en fin stund som leddes av kantor Sigvard Carlsson, med blandad fågelsång i bakgrunden. Morgonsömniga som inte orkade sig dit missade verkligen något.
Gökotta klockan fem vid "domarringarna" på Köpings klint
På väg att uppstiga till himmelen?
Nej, det är bara kantorn som hoppat upp på en sten för att ta ett fotografi över deltagarna
"Susabäcken" eller "Prästerännilen" slingrade porlande över alvaret vid Köpingsklint
Några timmar senare var jag hemma vid radioapparaten och lyssnade på gökotta i direktsändning från Station Linné vid kanten av Stora Alvaret och fick nya kunskaper om både göken. majbaggen och parasitbin samt hur man lättast kan skilja göknycklar från snarlika orkidéer. Naturmorgon är ett radoprogram som mestadels är givande att lyssna på. 
Foto: Per Lublin
Vill du kommentera, klicka här 

2 kommentarer:

 1. Anna-Greta Andersson19 februari 2017 16:48
  Mycket trevlig och innehållsrik blogg! Jag som tycker det håller i en studiecirkel om Öland och insuper så mycket kunskap som möjligt för att delge mina cirkeldeltagare. Vi är 12 personer (endast kvinnor) förutom bussföraren som ska besöka Öland den 30-31 maj och 1 juni 2017. Jag tänker följa bloggen även i fortsättningen! Tack Per Lublin.
  SvaraRadera

  Svar


  1. Tack för dom värmande orden, Anna-Greta! Roligt att min blogg är uppskattad även utanför Ölands gränser och trevligt att ni kommer till Öland i den fagra försommartiden medan orkidéerna ännu blommar. Du får gärna höra av dig till mig på tel 0708 - 20 86 28 om du behöver tips.

   Hälsningar
   Per L
 1. Visst är det roligt med positiva kommentarer! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar