MEST LÄST PÅ BLOGGEN I APRIL - skrålla ner i vänsterspalten!


SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

lördag 11 februari 2017

En revy som man blir glad av

Det var minst sagt fullt i Rungården i går kväll,  dit ÖlandsRevyn hade förlagt sin borgholmspremiär. 
I somras hade ÖlandsRevyn bekymmer. Hur skulle man få ihop bra texter för att kunna spela upp en revy i år? Det hade inte hänt tillräckligt mycket roligt på ön att göra revy om. Tyckte man. I sin nöd vände man sig till allmänheten för att be om hjälp. Det hade man egentligen inte behövt. Årets revy visar att revygänget har klarat det bra alldeles själva*.
Precis som Mörbylångapolitikerna har löst sina vattenbristproblem med regndans, mycket billigare än hur man har gjort i Borgholms kommun. 
Många glada skratt rätt igenom föreställningen blev det och utan att avslöja för mycket kan jag väl säga att f d landshövdingen Stefan Carlsson faktiskt var med. Däremot finns det poltiker som kan bli besvikna över att inte få vara med i årets revy. Ibland hjälper det inte ens med fallskärmshopp för att få ett omnämnande i ÖlandsRevyn. Inte heller att hoppa utan fallskärm är att rekommendera. 
Dramatiken steg när polisen plötsligt dök upp på scenen och började spana bland publiken. Man är ju inte så van vid att se poliser på Öland, men allt kan tydligen hända när det är revy. Det var dock ingen som blev gripen, ha ha ha! 
Sammanfattningsvis en snäll revy med god stämning och utan några så kallade plumpa skämt**, sådana där som kan "dra ner" en föreställning. Istället är det en revy som man blir glad av och varmt kan rekommendera andra att se. 
Den möjligheten finns i IOGT-lokalen i Borgholm fredag och lördag nästa helg och i Källa bygdegård fredagen helgen därpå. 
Kanske kunde det även ges en extraföreställning i Djupvik så att förre landshövdingen får nära.

*)    Fotnot 1: Med bara lite hjälp utifrån 
**)  Fotnot 2: Dock sades det något ofördelaktigt om Folkeslunda på scenen och revymakaren Jonas Rydeberg såg något betänksam ut när han i pausen fick höra att det fanns folk från Folkeslunda bland publiken. Skulle det vankas smörj efteråt? Vi som for hem efter föreställningen fick inte veta.
Kommentarer 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar