Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 11 februari 2017

En revy som man blir glad av

Det var minst sagt fullt i Rungården i går kväll,  dit ÖlandsRevyn hade förlagt sin borgholmspremiär. 
I somras hade ÖlandsRevyn bekymmer. Hur skulle man få ihop bra texter för att kunna spela upp en revy i år? Det hade inte hänt tillräckligt mycket roligt på ön att göra revy om. Tyckte man. I sin nöd vände man sig till allmänheten för att be om hjälp. Det hade man egentligen inte behövt. Årets revy visar att revygänget har klarat det bra alldeles själva*.
Precis som Mörbylångapolitikerna har löst sina vattenbristproblem med regndans, mycket billigare än hur man har gjort i Borgholms kommun. 
Många glada skratt rätt igenom föreställningen blev det och utan att avslöja för mycket kan jag väl säga att f d landshövdingen Stefan Carlsson faktiskt var med. Däremot finns det poltiker som kan bli besvikna över att inte få vara med i årets revy. Ibland hjälper det inte ens med fallskärmshopp för att få ett omnämnande i ÖlandsRevyn. Inte heller att hoppa utan fallskärm är att rekommendera. 
Dramatiken steg när polisen plötsligt dök upp på scenen och började spana bland publiken. Man är ju inte så van vid att se poliser på Öland, men allt kan tydligen hända när det är revy. Det var dock ingen som blev gripen, ha ha ha! 
Sammanfattningsvis en snäll revy med god stämning och utan några så kallade plumpa skämt**, sådana där som kan "dra ner" en föreställning. Istället är det en revy som man blir glad av och varmt kan rekommendera andra att se. 
Den möjligheten finns i IOGT-lokalen i Borgholm fredag och lördag nästa helg och i Källa bygdegård fredagen helgen därpå. 
Kanske kunde det även ges en extraföreställning i Djupvik så att förre landshövdingen får nära.

*)    Fotnot 1: Med bara lite hjälp utifrån 
**)  Fotnot 2: Dock sades det något ofördelaktigt om Folkeslunda på scenen och revymakaren Jonas Rydeberg såg något betänksam ut när han i pausen fick höra att det fanns folk från Folkeslunda bland publiken. Skulle det vankas smörj efteråt? Vi som for hem efter föreställningen fick inte veta.
Kommentarer 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar