TIPS för att leta i bloggen: Skriv ett eller flera lämpliga sökord i den vita raden härunder och klicka på Sök!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland   f acebooksymbolen. Klickar du på den så kan du dela just DET inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

måndag 20 februari 2017

Hur står det still i huvudet på ordföranden i utbildningsnämnden?

I tisdags handlade ett helt dubbeluppslag i Ölandsbladet om att Skolinspektionens Barn- och elevombud (BEO) har fällt Borgholms kommun för det som hände vid en förskola och där utbildningsförvaltningen kontrade föräldrarnas berättigade oro med att polisanmäla dem för att dom i hemlighet hade ljudinspelat sådant som hände.
Trots att det nu står klart att det som hände verkligen har hänt och kommunen som en bekräftelse på detta har dömts att betala skadestånd till föräldrarna, så har kommunens nyaste stolpskott - den nyutnämnde ordföranden i utbildningsnämnden Lennart Andersson (S) som intervjuades av Ölandsbladet - som  svar på frågan om det inte vore på tiden att kommunen nu ber familjen om ursäkt haft mage att säga: - "Ursäkternas tid är förbi!!!" 
Hur står det egentligen till i huvudet på denne Lennart Andersson???
"- Ursäkternas tid är förbi". Han verkar ju vara helt koko i planeten!
Att utbildningsnämnden hade det synnerligen dåliga omdömet att så sent som nu i december - efter en avhoppad ordförande och en sparkad utbildningschef - försvara utbildningsförvaltningens agerande är en sak, men att Lennart Andersson nu efter att kommunen blivit fälld inte kan erkänna att man från utbildningsförvaltningens sida har handlat fel - utan vrider om det till att nämnden och BEO har "olika åsikter" - tar väl ändå priset och visar med all tydlighet att Lennart Andersson aldrig borde ha fått bli utbildningsnämndens ordförande. 
Jag har full förståelse för att Ölandsbladets Michael Ståhl frågar Lennart Andersson rent ut om inte hela nämnden borde avgå. 
Det kunde faktiskt vara på sin plats med en helt ny utbildningsnämnd som inte varit inblandad i dom här minst sagt pinsamma dumheterna. En nämnd som kommunen inte behöver stå i skamvrån för.
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar