Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 20 februari 2017

Hur står det still i huvudet på ordföranden i utbildningsnämnden?

I tisdags handlade ett helt dubbeluppslag i Ölandsbladet om att Skolinspektionens Barn- och elevombud (BEO) har fällt Borgholms kommun för det som hände vid en förskola och där utbildningsförvaltningen kontrade föräldrarnas berättigade oro med att polisanmäla dem för att dom i hemlighet hade ljudinspelat sådant som hände.
Trots att det nu står klart att det som hände verkligen har hänt och kommunen som en bekräftelse på detta har dömts att betala skadestånd till föräldrarna, så har kommunens nyaste stolpskott - den nyutnämnde ordföranden i utbildningsnämnden Lennart Andersson (S) som intervjuades av Ölandsbladet - som  svar på frågan om det inte vore på tiden att kommunen nu ber familjen om ursäkt haft mage att säga: - "Ursäkternas tid är förbi!!!" 
Hur står det egentligen till i huvudet på denne Lennart Andersson???
"- Ursäkternas tid är förbi". Han verkar ju vara helt koko i planeten!
Att utbildningsnämnden hade det synnerligen dåliga omdömet att så sent som nu i december - efter en avhoppad ordförande och en sparkad utbildningschef - försvara utbildningsförvaltningens agerande är en sak, men att Lennart Andersson nu efter att kommunen blivit fälld inte kan erkänna att man från utbildningsförvaltningens sida har handlat fel - utan vrider om det till att nämnden och BEO har "olika åsikter" - tar väl ändå priset och visar med all tydlighet att Lennart Andersson aldrig borde ha fått bli utbildningsnämndens ordförande. 
Jag har full förståelse för att Ölandsbladets Michael Ståhl frågar Lennart Andersson rent ut om inte hela nämnden borde avgå. 
Det kunde faktiskt vara på sin plats med en helt ny utbildningsnämnd som inte varit inblandad i dom här minst sagt pinsamma dumheterna. En nämnd som kommunen inte behöver stå i skamvrån för.
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar