ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN  SOMMAR  -  MED  NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

måndag 27 februari 2017

Glömda löften dålig framtid

Framtid Öland kallade sig den nya partibildning som gick in i politiken i vår kommun på det förpliktande löftet att inga beslut skulle tas utan att man i förväg visste vad konsekvenserna skulle bli. 
På detta löfte blev Framtid Öland kommunens fjärde största parti och fick en vågmästarroll innebärande att i stort sätt kunna styra alla beslut åt det håll man ville. Förutsättningarna att konsekvent kunna stå för vad man hade lovat innan valet blev därmed efter valet de mest optimala. 
Men hur har nu Framtid Öland agerat - förutom att ha skaffat sig ett antal välavlönade poster med stort inflytande i arbetsutskotten? För ett år sedan köpte kommunen fastigheten Höken 2 i Borgholm (f.d. "Skattehuset") för 8 miljoner kronor under det absoluta förbehållet från Framtid Ölands sida att iordningsställandet av fastigheten för avsett ändamål skulle få kosta maximalt två miljoner kronor. Detta skulle inte vara något problem försäkrades man av kommunalrådet, som hade arbetat i huset som tjänsteman på Skatteverket, och kände det väl. Köpet gjordes för åtta miljoner och dom två ytterligare miljonerna är redan förbrukade utan att mycket har hänt och då kan man faktiskt undra hur konsekventa Framtid Öland är när man nu är beredda att skjuta till ytterligare 15 miljoner till iordningsställandet istället för att ropa stopp och belägg!
Vem kunde tro att Framtid Öland ville kasta ut så mycket pengar på nya lokaler åt socialförvaltningen, när det inte är där skon klämmer att så många av dom anställda som lyder under socialchefstrojkan mår dåligt. När samtidigt många anställda inom hemtjänst och den kommunala hälsosektorn har direkt undermåliga personallokaler. Men den personalen är kanske inte lika viktiga som administrationen?
Dessutom vill man lägga en kvarts miljon kronor på en rekryteringsfirma för att få en ny kommunchef innan man satt sig ned för att reda ut om vi verkligen behöver en ny kommunchef. Hela kommunledningsfunktionen är ju på G att utredas och ska man väl inte rusa sta mitt i den proceduren och anställa en ny kommunchef?
Hur konsekvent är det om nu utredningen skulle visa att en kommunchef inte behövs? Och hur mycket har man i Framtid Öland gjort för norra Öland av det som man hade förespeglat när man bildades?
Om Framtid Öland glömt bort vad allt dom lovat så finns det all anledning att påminna dem.
Jag är glad att jag inte är med på kommunstyrelsemötet imorgon. Jag hade nog bara blivit förbannad. 

1 kommentar:

  1. Med snusförnuftiga ölänningar är det precis som med fastlänningar, när de väl kommer i maktposition sker formatering av minnet per automatik!

    SvaraRadera