UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

lördag 4 februari 2017

Dyrbar "stolthet" eller stolthet gratis

Ikväll inleds de svenska delfinalerna till årets eurovisionschlagertävling (numera kallat "mello"). Sex veckor ska dom pågå med direktsändningar i Sveriges Television varje lördagkväll fram till den svenska finalen om sju veckor. I varje svensk kommun där en sådan deltävling hålls kostar jippot ungefär två miljoner kronor för kommunens medborgare. Snacka om att bränna pengar till föga eller ingen nytta. Där ligger Gudrun Schyman med sin penningbrasa på hundra tusen kronor verkligen i lä. 
Häromåret uttryckte sig ett kommunalsnille* från västsvenska Lidköping att det inte var för att sätta Lidköping på kartan som kommunen gjorde denna satsning utan för att Lidköpingsborna skulle känna sig stolta över sin stad. 
Får innerligt hoppas att inte några av våra egna kommunalsnillen* i Borgholms kommun får för sig något liknande och ansöker om att få en delfinal hit. Det finns nämligen ett mycket billigare sätt att få borgholmsborna att känna sig stolta över sin stad, det är att inte fatta så många dumma och kostsamma beslut. Och att ge borgholmsborna tillbaka beteckningen stad för Borgholms tätort. Det sistnämnda är alldeles gratis!
*)Fotnot: Obs, ironi! 
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar