Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 4 februari 2017

Dyrbar "stolthet" eller stolthet gratis

Ikväll inleds de svenska delfinalerna till årets eurovisionschlagertävling (numera kallat "mello"). Sex veckor ska dom pågå med direktsändningar i Sveriges Television varje lördagkväll fram till den svenska finalen om sju veckor. I varje svensk kommun där en sådan deltävling hålls kostar jippot ungefär två miljoner kronor för kommunens medborgare. Snacka om att bränna pengar till föga eller ingen nytta. Där ligger Gudrun Schyman med sin penningbrasa på hundra tusen kronor verkligen i lä. 
Häromåret uttryckte sig ett kommunalsnille* från västsvenska Lidköping att det inte var för att sätta Lidköping på kartan som kommunen gjorde denna satsning utan för att Lidköpingsborna skulle känna sig stolta över sin stad. 
Får innerligt hoppas att inte några av våra egna kommunalsnillen* i Borgholms kommun får för sig något liknande och ansöker om att få en delfinal hit. Det finns nämligen ett mycket billigare sätt att få borgholmsborna att känna sig stolta över sin stad, det är att inte fatta så många dumma och kostsamma beslut. Och att ge borgholmsborna tillbaka beteckningen stad för Borgholms tätort. Det sistnämnda är alldeles gratis!
*)Fotnot: Obs, ironi! 
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar