God fortsättning på det nya året 2018!

Flaggar för
Årets första KOMMUNSTYRELSEMÖTE i Stadshuset i Borgholm (KS-rummet) tisdag den 23/1 kl 13. Helt öppet för allmänheten att närvara. Ärendelista. Börjar dock med visning av nya socialkontoret i kvarteret Höken (f d "Skattehuset") med samling utanför entrén på Östra Kyrkogatan 31 kl 12.30.
Själva mötet kan även följas direktsänt hemma vid datorn om man klickar HÄR när det är igång!

SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av mina inlägg här nere till höger är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

lördag 4 februari 2017

Dyrbar "stolthet" eller stolthet gratis

Ikväll inleds de svenska delfinalerna till årets eurovisionschlagertävling (numera kallat "mello"). Sex veckor ska dom pågå med direktsändningar i Sveriges Television varje lördagkväll fram till den svenska finalen om sju veckor. I varje svensk kommun där en sådan deltävling hålls kostar jippot ungefär två miljoner kronor för kommunens medborgare. Snacka om att bränna pengar till föga eller ingen nytta. Där ligger Gudrun Schyman med sin penningbrasa på hundra tusen kronor verkligen i lä. 
Häromåret uttryckte sig ett kommunalsnille* från västsvenska Lidköping att det inte var för att sätta Lidköping på kartan som kommunen gjorde denna satsning utan för att Lidköpingsborna skulle känna sig stolta över sin stad. 
Får innerligt hoppas att inte några av våra egna kommunalsnillen* i Borgholms kommun får för sig något liknande och ansöker om att få en delfinal hit. Det finns nämligen ett mycket billigare sätt att få borgholmsborna att känna sig stolta över sin stad, det är att inte fatta så många dumma och kostsamma beslut. Och att ge borgholmsborna tillbaka beteckningen stad för Borgholms tätort. Det sistnämnda är alldeles gratis!
*)Fotnot: Obs, ironi! 
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar