UNDER SOMMARLOVET - fram till den 21 augusti - går bloggen på sparlåga även om det kan bli några enstaka inlägg! Men sen blir det full fart igen!
Sommarhälsningar från Per Lublin (ansvarig utgivare)

Höstterminens första DIREKTSÄNDNINGAR FRÅN STADSHUSET i Borgholm blir:


SPRID GÄRNA!
Tips till dig som tycker att något visst inlägg (i breda högerspalten nedanför) är lite extra och vill sprida det vidare:
I raden med symboler under varje inlägg finns den här: Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner!

söndag 12 februari 2017

Öland - ett öl-land

Var igår på Sandra i Kalmar där det var ölfestival - en mässa där man kunde gå runt och smaka på olika ölsorter och där stämningen blev alltmer upprymd allteftersom dagen framskred. Ett utmärkt tillfälle för olika småbryggerier att presentera sina produkter. Bland dryga tjugotalet andra fanns fyra öländska bryggerier fanns där - samtliga från vår kommun, nämligen 
  • Kackelbryggeriet i Västra Sörby, där innehavaren Robert Aldestam redan lyckats introducera tre av sina produkter på Systembolaget: pappa Gunnar Aldestams favorit Ale (uttalas ejjl), Ölands lager och ÖPA (Ölands pejjl ejjl). 
  • Källabryggaren från Hagelstad, nystartat förra året av lantbrukaren Erland Göransson som var på plats med hela sin familj och med produkter som bl a IPA nära Källa. Inom parentes kan nämnas att Erland kommer till Borgholm på fredag för att berätta om sin verksamhet i samband med en ölprovning på Borgholm Kök & Bar 
  • Skedemosse gårdsbryggeri som redan är ute på systemet med sitt Guld, och  
  • Fireside i Rälla, där hemmabryggaren Joel Heinecke ännu inte har lyckats komma så långt.
Får önska våra driftiga öltillverkare lycka till med att göra Öland till ett öl-land! 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar