November månads kommunala möten öppna för allmänheten i Borgholms kommun som enligt beslutade mål "ska präglas av öppenhet" :
  • SOCIALNÄMNDEN måndag den 20/11 med start kl 9. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från den öppna delen av mötet
  • KOMMUNFULLMÄKTIGE måndag den 20/11 med start kl 18. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. Kommunstyrelsens budgetförslag. Kommunstyrelsens taxeförslag för nästa år. FILM från mötet
  • KOMMUNSTYRELSEN tisdag den 21/11 med start kl 13, Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under hela mötet. Ärendelista med handlingar. FILM från mötet: del I (före kafferasten, del II (efter kafferasten)
  • UTBILDNINGSNÄMNDEN SKULLE ha ett inledningsvis ÖPPET möte (punkterna 1 - 11) tisdag den 21/11 med start kl 13. Vilket framgår av Ärendelista med handlingar. Mötet blev dock förvandlat till STÄNGT redan innan uppropet. Vad som hände då kan ses i ett kort litet filmat inslag HÄR!
  • SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN torsdag den 30/11 med start kl 9 . Mötet äger rum i KS-rummet i Stadshuset. Öppet för allmänheten att närvara som åhörare under första delen av mötet.
SPRID GÄRNA VIDARE!
Tips till dig som tycker att något visst av blogginläggen är lite extra och vill sprida det vidare:
Under varje inlägg finns en liten rad med olika symboler, däribland facebook-symbolen. Klickar du på den så kan du dela just det inlägget med alla dina facebookvänner som i sin tur kan sprida vidare!

tisdag 21 februari 2017

Hur öppet blir det idag?

Igår morse bokade jag ett ledigt rum i Stadshuset och skickade ett mejl till samtliga i utbildningsnämnden, inklusive ordförande och sekreterare, som löd så här:
Hej utbildningsnämnden och dess presidium! 
Har bokat KS-rummet i Stadshuset åt er i morgon tisdag mellan kl 10 - 13. I det rummet finns en webb-kamera fast monterad som i kommunal regi kan direktsända öppna sammanträden via kommunens hemsida. Den går också att stänga av när ett öppet sammanträde övergår till att vara slutet. En tydligt lysande skylt indikerar om sändning pågår eller ej.  Det betyder att ni kan ha öppet sammanträde som når ut till medborgarna via nätet utan att jag behöver sitta där och sända med min mobiltelefon.   
Ni får isåfall kontakta IT-avdelningen i förväg så hjälper dom er med att sätta igång sändningen och hur ni ska göra när den ska stängas av.   
Måndag den 20 februari 2017
Mvh

Per Lublin

Återstår hur det ska bli idag med den av kommunfullmäktige påbjudna öppenheten från utbildningsnämndens sida. Någon form av direktsändning ska det i vart fall bli kl 10. Antingen från nämndens sammanträde genom webbkameran i KS-rummet eller via min mobiltelefon. 
Då kan ni klicka HÄR!
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar