Kommunens namn kommer sig av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

🎂
NYHET: Vi grattar medborgare i kommunen som fyller jämnt denna vecka. Klicka HÄR, skrålla lite neråt i högerspalt och kolla in våra jubilarer!

Länk till SVERIGES ÄLDSTA BLOGGARE:
R kan du följa Dagny Carlsson (108 år) på hennes blogg!

Vi saknar en riktigt bra och pålitlig VÄDERPROGNOS FÖR ÖLAND. Men det ser ut till att bli soligt med lite ostlig småblåst och upp till tjugo grader varmt under söndagen. Och på måndag mera mulet och svalare.


Skördetid i all sin prydno

Tips för att hitta inlägg i visst ämne: Skriv ord som kan ingå, här i vita raden och klicka på Sök!

För att sedan återvända till senaste inlägg är det bara att backa ett steg!

måndag 27 februari 2017

Sövande socialnämnd

Förmiddagens öppna möte i socialnämnden var aningen sövande och ändå var det flera av ledamöterna som öppnade munnen och flera gånger ställde frågor - kanske beroende på att en viss socialchef Ewa Ekman äntligen har försvunnit till Växjö. Dock är ju de övriga båda i den gamla chefstrojkan - Hillevi Österbo och Yvonne Berneke - kvar, och den sistnämnda visade under mötet att hon verkligen kunde konsten att prata oavbrutet. Puh!

Trots ledamöternas plötsliga språksamhet och frågelust blev alla besluten naturligtvis enhälliga, väl förberedda av tjänstemännen som de var. Här är länkar för dem som i efterhand som vill se och lyssna. Beklagar den skiftande bildkvaliten.
  
Del I (med socialnämndens budgetuppföljning för januari, rapportering av platser inom särskilda boenden, godkännande av förvaltningsberättelse, så kallade kvalitetsberättelse, beslut om lokaler för hemtjänst m m, stimulansmedel för psykisk ohälsa, delegationsbestämmelser och brev till revisorerna med anledning av deras granskning av flyktingverksamheten). Höll på en och en halv timme. Sen fick mobilen vila några sekunder.
Del lI (svar till kommunstyrelsen på bakläxa med anledning av nämndens tidigare yttrande över ett medborgarförslag om bl a två rätter att välja på samt efterrätt vid huvudmålen på kommunens alla äldreboenden och aptitligare måltidsmiljöer samt några informationsärenden). I den här delen satt ledamöterna väldans tysta*, så den var var klar på elva minuter.
Del III (extraärende med anledning av en sjukskriven socialsekreterare). Klar på tre mniuter.
Obs! Vid eventuell svårighet att få filmerna att köra igång på din datorskärm, pröva istället att se dem i mobiltelefon! Det brukar ibland funka bättre!
Sen blev det stängt möte på slutet och då var det skönt att komma ut i friska luften.
*) Fotnot: Dom tycker väl inte att maten för dom gamla på äldreboendena är så viktig, för annars borde dom ju ha reagerat på hur tjänstemännen hade formulerat svaret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar