Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 4 januari 2017

Windjammer

Det hette att stormen skulle bedarra under eftermiddagen men det vete foglarne. Fick greppa tag i ett stuprör för att inte dras iväg med en kastby när jag var ute en kort stund vid 17-tiden och jag väger ändå mina modiga 80 kilo eller om det inte rent av är 81. 
Som alla andra stormar bör ju även denna ha ett namn och i brist på bättre förslag - och då den förra hette Urd - kan ju den här lämpligen få heta Windjammer. Det är ett engelskt ord för ett tremastat barkskepp av stål, ett fartyg som kan klyva det mesta. 
Inte för att jag gillar användningen av engelska ord i vårt språk, men i just detta fallet kan det vara passande. Den här stormen - med orkanstyrka i byarna - kan nog klyva det mesta. Och med Windjammer följer vi alfabetet. 
Kommentera gärna!

1 kommentar:

  1. Hej Per! Tittade på bilderna från vebbkamrorna det såg inte trevligt ut burr.

    SvaraRadera