Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 9 februari 2017

Glädjande nyhet: Matvarubutik i Borgholms innerstad igen!

Nästan på dagen tvåhundra år efter att stadsrättigheterna för den tilltänkta staden Borgholm undertecknades av kung Karl XIII stängdes den sista matvarubutiken i Borgholms innerstad. Så illa var det för knappt ett halvår sedan när Tempobutiken i det f d posthuset vid torget hade stängt för gott.
Men nu i veckan har en ny butik som säljer matvaror öppnat i samma fastighet, fast med ingång från Storgatan. Det är anställda vid den konkursade Orientbutiken i början på utfarten som tagit över och nystartar verksamheten med samma namn i nya lokaler och kompletterar det orientaliska utbudet med svenska matvaror. Dom lovar också att hålla låga priser på sina varor - jämförbara med Nettos.
Glädjande att Borgholms innerstad åter fått en matvarubutik och nedre delen av Storgatan fått en nytt åretruntöppet inslag! 
Önskar innehavarna lycka till! 
Kommentarer

2 kommentarer:

  1. Alltså, fy fan så tråkigt att läsa/höra/uppleva! Att turistmetropolen Borgholm nu är ännu en av alla de svenska småstäder/tätorter som får sin stadsmiljö förstörd, vandaliserad av dylikt elände.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det eländigt när den sista matvarubutiken försvinner från en stadskärna - och jag tror inte heller att Borgholm är den enda drabbade staden - men likt en fågel Fenix har nu en ny matvarubutik stigit upp ur askan strax intill torget! Och därtill har vi stora delar av året en utmärkt torghandel här i vår öländska metropol! :-)

      Radera